poze play the day festival de spectacole contemporane in proiec ie
poze play the day festival de spectacole contemporane in proiec ie poze play the day festival de spectacole contemporane in proiec ie

PLAY (The Day) – Festival de spectacole contemporane în proiecție

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 10 Mai 2014 16:30 - Sâmbătă 10 Mai 2014

Categorii: Conferinte si Seminarii , Spectacole si Filme

CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii în parteneriat cu Teatrul de Comedie vă invită Sâmbătă, 10 Mai, începând cu ora 16:30, la cea de-a doua ediție a Festivalului de spectacole contemporane în proiecție: PLAY (the day).Intrarea este gratuita.

Festivalul PLAY s-a născut din dorința de a oferi publicului de teatru șansa de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internațională. Evenimentul găzduit de Sala nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) își propune să aducă în prim-plan spectacole contemporane recente, realizate de către cei mai apreciați creatori internaționali ai momentului, prezentate în cea mai bună formulă în afara vizionării lor live.

În cadrul festivalului veți avea ocazia să participați la vernisajul unei expoziții de fotografie semnată Alexandra Pașca în cadrul căreia puteți admira imagini surprinse în timpul spectacolelor de teatru, să asistați la o conferință despre transmedia storytelling susținută de Rodica Dominteanu și Ioana Mischie (STORYSCAPES) și să vedeți spectacolul regizorului grec Dimitris Papaioannu –2 (Two). Acesta este cunoscut publicului larg pentru conceptul ceremoniei care a deschis Jocurile Olimpice din Grecia 2004, spectacol care a fost urmărit de 72.000 de spectatori si peste 15.000 de performeri din rândul atleților. Spectacolul proiectat,2(Two), este o disecție a corpului bărbătesc, o piesă cu 22 de performeri bărbați, un performance la limita între teatru și dans.

Cristina Modreanu, critic de teatru și lector universitar în cadrul CESI, coordonatoarea proiectului, spune: ”Cine vrea să vadă teatru venit de pe scenele internaționale în România merge la Sibiu, Cluj sau Timișoara. Deși se dorește o capitală europeană, Bucureștiul nu are acces la noile tendințe din spectacologia mondială, foarte puține spectacole de teatru și performance au ajuns aici în ultimii ani. Festivalul Play –spectacole contemporane în proiecție, organizat pentru a doua oară de masteranzii Centrului de Excelență în Studiul Imaginii pe care îi coordonez, își propune să repare parțial această situație, prin proiectarea în premieră în România și în București a unor spectacole semnate de creatori internaționali. Ei răspund astfel unei curiozități firești și unei nevoi de ieșire din izolare și de conectare la vibrațiile scenei contemporane.”

Vă așteptăm Sâmbătă, 10 Mai, începând cu ora 16:30 la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) să vă numărați printre cei care au șansa să participe la un eveniment unic: PLAY (the day) – festival de spectacole contemporane în proiecție.Intrarea este gratuita.

Mulțumim pentru susținere: Șapte Seri, Radio București FM, Radio România Cultural, ArtWe.ro, IQool.ro, RoEvents, CalendarEvenimente.ro, PeLipscani.ro, Concerte-azi.ro, CafeGradiva.ro, Psihoo.ro, teatruacum.blogspot.ro.

CESI este primul centru de cercetare post-universitară din România în domeniul ştiinţelor socio-umane acreditat cu titlul de EXCELENŢĂ de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS), înfiinţat pentru a dezvolta, a coordona şi a executa proiecte de cercetare, teze de doctorat şi cursuri de masterat în domeniul de competenţă ales: studiul interdisciplinar al imaginii. Acest studiu, în viziunea CESI, se află la confluenţa mai multor discipline din cîmpul ştiinţelor umaniste, precum: filosofie, estetică, semiotică, teoria literaturii, teoria şi istoria artelor, istorie, cultură vizuală. CESI se axează nu numai pe cercetarea imaginii vizuale şi a imaginii literare, ci şi a altor forme de expresie şi comunicare.

CESI face parte din Consorţiul dintre Universitatea din Bucureşti (UB) şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) – Bucureşti, începînd cu decembrie 2003. Din 2005, din consorţiu face parte şi Universitatea “Al. I. Cuza”, Iaşi, prin Centrul de Hermeneutică al Facultăţii de Filosofie.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 696
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

asociatia macondo

Adaugat in urma cu 3632 zile, 05 Mai. 2014

Adaugat de asociatiamacondo

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 19

Alte Evenimente din Bucuresti
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 12 Apr 2024 - 14 Apr 2024
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .