poze arhetipurile din tarot calauze spre mitul personal

Arhetipurile din Tarot: calauze spre mitul personal

Bucuresti , Bucuresti. Joi 15 Septembrie 2016 19:00 - Joi 15 Septembrie 2016
Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 10/15

Fundatia Calea Victoriei va invita, incepand de joi, 15 septembrie, de la ora 19:00, la un atelier introductiv despre semnificatia arhetipala a arcanelor majore din Tarot: Arhetipurile din Tarot: calauze spre mitul personal.

In limba latina, „arcanum” insemna „secret” sau „mister”. Jocul de Tarot cuprinde 22 de arcane majore si 56 de arcane minore. Fiecare dintre acestea are o semnificatie specifica si impreuna spun povestea sufletului omenesc aflat pe calea propriei initieri. Arcanele majore ne invita sa facem cunostinta cu anumite personaje, situatii sau stari sufletesti. Fiecare dintre are valoare arhetipala, adica este purtatoare a unor tipologii ancestrale si universale. Conceptul de arhetip a fost definit pentru prima data de Carl Gustav Jung (intemeietorul psihologiei analitice) sub forma unor energii esentiale prezente in fiecare dintre noi si care determina anumite modele comportamentale ce tin de identitatea umana profunda.

Cand fiinta noastra ramane un mister pentru noi insine e ca si cum povestea s-ar scrie din exterior, fara sa ne apartina, iar noi am fi simple personaje, nicidecum eroi. Pentru a evita acest pericol avem nevoie de ghidaj. Arhetipurile prezente in fiecare arcana din Tarot sunt calauze pretioase pe acest drum, daca reusim sa le raspundem la intrebarile pe care ni le adreseaza fiecaruia dintre noi in parte. Fiecare arcana poate fi privita ca o treapta de initiere. Pe masura ce intelegem taina fiecareia dintre ele, evolutia noastra avanseaza cu inca un pas.

Dincolo de orice puteri divinatorii care i-au fost atribuite de-a lungul timpului, Tarotul ramane un tezaur de simboluri ce apartine zestrei umanitatii. Daca intelegem ca simbolurile din interiorul arcanelor se afla si in interiorul nostru, putem deslusi mai usor calea catre propria implinire personala si evolutie spirituala.

Asadar, vom face aceasta incursiune in universul Tarotului cu ajutorul instrumentelor psihologiei analitice, care ne va ajuta sa descifram omenescul din spatele fiecarei arcane, pentru a vedea care este invatatura, mesajul si darul lor pentru fiecare dintre noi in parte. In acest fel, atelierul nostru devine un prilej de contemplare si reflectare pentru fiecare participant asupra siesi, folosind arcanele Tarotului ca pe niste ferestre deschise spre propriul suflet.

Structura atelier:

1. Principalele etape ale calatoriei eroului mitologic, in oglinda cu calatoria Magicianului printre arcanele majore. – 15 septembrie

2. Initierea in plan social (primele 7 arcane) – 22 septembrie


3. Initierea in plan psihologic (arcanele 8-14) – 6 octombrie

4. Initierea in plan spiritual (arcanele 15-22) – 13 octombrie


5. Joculul Nebunului sau surasul Sinelui deghizat? (cateva consideratii jungiene despre arhetipul Tricksterului si rolul sau in procesul de individuare) – 20 octombrie

Lector: Monica Gaitanaru
Data incepere: 15 septembrie 2016; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/515618235299316/

Pret bilet: 250 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 665

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2776 zile, 12 Sep. 2016

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .