poze b cause la traiesc din arta editia a 3 a

B Cause la Traiesc din Arta editia a 3-a

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 8 Octombrie 2016 11:00 - Duminică 9 Octombrie 2016
Str. General Eremia Grigorescu, nr 10

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 80/150

Creionetica prezintă expoziția "B Cause" în cadrul dezbaterilor Trăiesc din Artă! #3 realizate de Artivist, în perioada 8-9 octombrie, la POINT. B Cause. Be the Cause. Pentru a aduce arta mai aproape de cauzele societale.

B Cause se situează în cadrul dezbaterilor TDA#3 ca exemplu de artă angajată față de subiectele cu care se confruntă societatea contemporană. Astfel, justiția socială, drepturile omului, protecția mediului, libertatea presei și egalitatea de șanse sunt subiecte de actualitate, chiar dacă au trecut mai bine de 70 de ani de la oficializarea lor. B Cause le promovează prin tehnica "cut & paste".

Creionetica și B Cause susțin comunitatea ARTIVIST, o mișcare initiată de trei tineri - artiști, visători și activiști, ce doresc să redea societății simțul esteticii locale, să educe și să inspire tinerele generații prin activități de management și educație culturală.

Leitmotivul expoziției este “Anul internațional al semințelor și legumelor”, stabilit de ONU pentru anul 2016. O invitație directă la un stil de viață nu doar creativ, ci și sănătos.

Arta de intervenție sau arta angajată este succesoarea dadaismului și se întrepătrunde și suprapune uneori cu arta conceptuală. Des aceasta este un protest împotriva intervențiilor antropice asupra naturii sau pur și simplu a preconcepțiilor de natură estetică și socială. Printre cei mai valoroși reprezentanți sunt: Marcel Duchamp, Banksy și Damien Hirst.

Echipa proiectului B Cause este formată din: Andrei Bucureci – art director, Cristiana Bucureci – artist colaje, Ileana Szasz – producție foto-video, Cosmin Gabăr – sound designer & audio producer și Liviu Runcan – producător video.

Creionetica (www.creionetica.ro) este o agenția de creație și producție media care aspiră la o societate mai echitabilă, mai cultivată, mai conectată cu natura. Din 2013 organizația face puntea între arta vizuală contemporană și cauzele sociale, de mediu, culturale, educaționale și orice concept care aderă la o dezvoltare durabilă.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/878111282321987/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 420
cristiana bucureci

Adaugat in urma cu 1339 zile, 03 Oct. 2016

Adaugat de Cristiana15439

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .