poze bunele maniere si eticheta in societate

Bunele maniere si eticheta in societate

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 16 Septembrie 2015 19:00 - Miercuri 16 Septembrie 2015
Str. Popa Soarte nr 40, etaj 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/14

Fundatia Cale Victoriei va invita incepand de miercuri, 16 septembrie, ora 19:00, la un atelier interactiv si aplicat pe situatii practice care sa va ajute sa fiti o prezenta placuta in societate, sa va insusiti eticheta de la mesele festive, precum si regulile care fac mai armonioasa relatia de cuplu.- Bunele maniere si eticheta in societate.Uitate si neintelese de la o generatie la alta, evocate cu nostalgie atunci cand admiram rafinamentul strabunicilor nostri, bunele maniere ne par dificil de aplicat „ca la carte” in galopul cotidian. Elaborate, de-a lungul secolelor, la marile curti regale, regulile de eticheta aveau drept scop impunerea unor ierarhii politice, sociale etc.

Dar, azi, in epoca libertatilor absolute, ce rost mai au? Ce s-a pastrat din complicatele codificari de acum un secol si cum le adaptam la stilul nostru de viata, fara sa generam momente penibile si gafe monumentale?

Atelierul la care va invitam este interactiv si relaxat, cu multe sfaturi si exemple usor de retinut si aplicat. La final, poate nu vom reusi sa fim la fel de subtili precum domnii si doamnele din secolul al XIX-lea, dar sigur vom privi cu mai multa relaxare, ingaduinta si tact diversele provocari cotidiene.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. O prezenta placuta in societate. Aspectul exterior: haine si accesorii. Coduri vestimentare. Comunicarea cu ceilalti. Formule de adresare. Salutul. Arta conversatiei. Complimente. Gafe si cateva gesturi controversate. Relatii profesionale si relatii personale.

2. Rafinamentul cotidian. In mijloacele de transport, la cumparaturi, la cinema, teatru, muzee, parcuri etc. In vizita. Diverse tipuri de vizite si invitatii. Masa – cateva reguli simple.

3. De la prima intalnire la nunta de diamant. Cateva reguli si controverse – de la prima privire la sex-etiquette. Impreuna in societate. Cererea in casatorie. Logodna. Nunta. Aniversarile si alte evenimente fericite. Situatii mai putin placute.

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 16 septembrie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3;
Frecventa: saptamanal, miercuri
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/bunele-maniere-in-secolul-al-xxi-lea-sfaturi-practice-si-aspecte-controversate/

Pret bilet: 150 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 666

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 1725 zile, 14 Sep. 2015

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 788

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .