poze calatorie arhitecturala prin europa orase celebre 14 17 iulie

Calatorie arhitecturala prin Europa: Orase celebre (14-17 iulie)

Bucuresti , Bucuresti. Luni 14 Iulie 2014 19:00 - Joi 17 Iulie 2014
Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/14

Fundatia Calea Victoriei va invita in perioada 14-17 iulie la Scoala de vara - Calatorie arhitecturala prin Europa: Orase celebre, sustinuta de Cristina Pana.

Daca va pregatiti de concediu sau deocamdata doar visati o excursie prin Europa, sunteti invitati sa va inspirati din propunerile noastre. Cele patru intalniri prezinta cate o zona a Europei cu orase mai mult sau mai putin celebre, in care constructii din diferite epoci puncteaza cate un capitol din istoria arhitecturii.

1. ISTANBUL – ATENA – ROMA
Pornim din Istanbul spre Atena – via Bodrum – incercand sa descoperim vestigiile arhitecturii antice, dar și farmecul insulelor grecesti. In Italia, dupa ce trecem in revista comoara istorica de la Pompei, ne oprim mai mult in Roma, oras ale carui monumente acopera toata istoria arhitecturii.

2. BARCELONA – PARIS – BRUXELLES
Barcelona este un oraș unic, in care oricine poate gasi ceva pe sufletul sau: capodoperele lui Gaudi sau zona gotica. Parisul este urmatoarea destinatie importanta, cu monumente faimoase si muzee care expun opere de arta impresionante. Turnul Eiffel – simbolul orasului, muzeul Luvru sau Catedrala Notre Dame sunt cele mai cunoscute obiective culturale din Europa. Pentru pasionatii stilului Art Nouveau, dar nu numai, propun macar un week-end la Bruxelles.

3. LONDRA – AMSTERDAM – BERLIN
O plimbare cu vaporasul pe Tamisa poate fi o prima intalnire cu celebrele constructii londoneze. Amsterdam-ul, supranumit si Venetia Nordului, este unic datorita caselor inguste insiruite de-a lungul canalelor, a muzeelor sale, dar si biciclistilor care impanzesc strazile… In Germania vizitam mai multe orase pornind din Berlin, unde descoperim istoria si monumentele celor doua parti ale orasului si explozia arhitecturala din ultimii ani.

4. VIENA – PRAGA – BUDAPESTA – BUCURESTI – BALCIC
Viena pastreaza eleganta imperiala, chiar daca alatura stiluri de o mare diversitate. Praga este supranumita si orasul de aur, datorita stralucirii speciale a fatadelor si a acoperisurilor in lumina de apus. Vom spune povestea celor doua orase de pe malul Dunarii – Buda si Pesta – care s-au unit pentru a forma Budapesta. Bucuresti-ul este un oras eclectic cu un farmec aparte pentru turistii straini, dat tocmai de varietatea mare a stilurilor arhitecturale din zona centrala. Am pastrat pentru final istoria si arhitectura Balcicului, o impresionanta dovada de iubire pentru loc, natura, traditii, dar ai pentru urmasi…

Lector: Cristina Pana
Data incepere: 14 iulie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4
Frecventa zilnica: luni-joi, 14-17 iulie
Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/calatorie-arhitecturala-prin-europa-orase-celebre-14-17-iulie/

Pret bilet: 200 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 866

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3559 zile, 30 Iun. 2014

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .