poze ce este cu adevarat maya marea putere cosmica a iluziei
poze ce este cu adevarat maya marea putere cosmica a iluziei poze ce este cu adevarat maya marea putere cosmica a iluziei

Ce este cu adevarat maya - marea putere cosmica a iluziei?

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 10 Iunie 2018 16:00 - Duminică 10 Iunie 2018
Sala Polivalenta, Calea Piscului 10, sala P10

Categorii: Conferinte si Seminarii

In textele Vedice si in literatura spirituala indiana, Maya inseamna marea putere cosmica a iluziei care emana de la Domnul Insusi - vraja inselatoare a energiei materiale

In textele Vedice si in literatura spirituala indiana, Maya inseamna marea putere cosmica a iluziei care emana de la Domnul Insusi - vraja inselatoare a energiei materiale, spectacolul magic in care obiectele prezentate nu sunt ceea ce par, sau forta care distorsioneaza perceptia si ascunde adevaratul caracter al realitatii spirituale de la sufletele rebelioase. Starea naturala a unei entitati vii este constientizarea realitatii transcendentale.


Dar atunci cand entitatea vie isi declara independenta fata de Persoana Suprema, iluzia cosmica Maya isi suprapune impresiile sale iluzorii peste constiinta entitatii vii, pentru ai permita sa-si realizeze ambitiile sale in cadrul lumii materiale. "Cand fiinta vie doreste sa expluateze energia materiala Domnul acopera fiinta vie cu misterul uitarii si astfel fiinta vie considera in mod gresit corpul grosier si mintea subtila a fi propriul sau sine. Iar prin cultura cunoasterii transcedentale, cand fiinta vie se roaga Domnului pentru eliberare din ghearele uitarii, Domnul, prin mila Lui fara de cauza indeparteaza cortina iluzorie trasa asupra fiintei vii si astfel ea ajunge sa-si realizeze propriul sine". (Bhaktivedanta Swami Prabhupada). In tipul discursului vom analiza cateva definitii din literatura Vedica despre originea energiei iluzorii si vom vorbi despre cele doua aspecte ale acestei energii: avidya-maya (ignoranta), care il indeparteaza pe om de Adevar si il inlantuie din ce in ce mai mult in lumea iluzorie a energiei materiale, si vidya-maya (cunoasterea spirituala), care purifica constiinta si conduce gradat omul catre realizarea sinelui spiritual. Discursul va fi sustinut de Radha Govinda Dasa, conducatorul Centrului de Studii Vedice ISKCON Bucuresti.


Cu o experienta de peste 25 de ani in practica Bhakti-yoga, de-a lungul anilor, sub indrumarea maestrilor sai spirituali, Radha Govinda Dasa a studiat scripturile Vedice in India, Europa, si a promovat filozofia Vedica in centrele de studii Vedice din Ukraina, Republica Moldova, Israel, Rusia, India si Romania. In fiecare duminica, centrul de Studii Vedice ISKCON Bucuresti ofera tuturor aspirantilor spirituali posibilitatea de a se aduna pentru o experienta profunda, bogata si vibranta a culturii spirituale antice indiene. Servind mancaruri vegetariene delicioase, participand la Kirtan (incantarea meditativa a mantrelor si a numelor Divine) si asistand la discutiile spirituale, musafirii nostri pot experimenta cea mai veche traditie spirituala Vedica din lume. Programul include intrebari si raspunsuri pe care publicul le-ar putea avea si ofera o oportunitate de a invata despre stilul de viata si cultura adeptilor initiati in succesiunea disciplica Gaudiya Vaisnava, care vorbesc despre filosofia Vedica bazata pe vechile scripturi autentice cum ar fi Bhagavad Gita, Srimad Bhagavatam, Upanisadele si alte manuscrisuri antice. Si nu in ultimul rand, v-am pregatit un bazar indian, prin care se va duce India acasa achizitionand suveniruri si obiecte artizanale.


CAND: In Fiecare duminica ora 16:00.


UNDE: Bucuresti. Calea Piscului 10. Sala Polivalentă, Sala P10.


CINE: Oricine poate veni indiferent de credinta, conceptii, statut social sau nationalitate deoarece ne intalnim cu totii in intr-o experienta a iubirii universale. Intrarea este pe baza de donatie. Va recomandam sa va inregistrati folosind urmatorul formular deoarece locurile sunt limitate: https://goo.gl/forms/dbn8i4DACbMFV1ME3 Pentru informatii suplimentare va rugam sa sunati la numarul de telefon 0745083057 / 0775195417 sau sa trimiteti un mesaj la adresa (iskconbucuresti@gmail.com ).


Va asteptam cu drag!

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/2109287859316716/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 925
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

tatiana balan

Adaugat in urma cu 2209 zile, 07 Iun. 2018

Adaugat de ISCKON Bucuresti

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .