poze  cepuneminrama

#CePunemÎnRamă?

Bucuresti , Bucuresti. Luni 27 Noiembrie 2017 18:30 - Luni 27 Noiembrie 2017
ARCUB Str. Lipscani nr. 84 - 90

Categorii: Conferinte si Seminarii

Seria de conferințe #CePunemÎnRamă? continuă cu o nouă temă: DESIGNUL, CÂND TOȚI SUNTEM DESIGNERI. PERSPECTIVE ÎN DESIGNUL PENTRU INOVAȚIE SOCIALĂ ȘI CULTURALĂ.

Evenimentul va avea loc luni, 27 noiembrie, începând cu ora 18:30, în Sala Cafenea de la ARCUB (strada Lipscani nr.84–90). Conferința face parte din Programul Expozițional ARCUB 2017.
Inspirată de una dintre cele mai importante cărți despre designul pentru sustenabilitate, a șasea întâlnire din seria de conferințe #CePunemÎnRamă? va fi susținută de Constantin Goagea și Alex Radu, care vor vorbi despre cartea „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială” scrisă de Enzio Manzini.
Un gânditor de avangardă al designului pentru sustenabilitate și fondatorul DESIS, o rețea internațională dedicată designului pentru inovație socială și sustenabilitate, Enzio Manzini scria în cea mai recentă carte a sa, „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială”: „Întro lume în rapidă și profundă transformare, suntem cu toții designeri. Aici,
‘toți’ ne include în mod evident pe noi toți, indivizi, dar și organizații, afaceri, entități publice, asociații de voluntariat și municipalități, regiuni și state. Pe scurt, ‘toți’ despre care vorbim include fiecare subiect, fie individual sau colectiv, care întro lume în transformare trebuie săși determine propria identitate și propriul proiect de viață. Acest lucru înseamnă săși transpună capacitatea lor de design în acțiune: un mod de a gândi și de a face lucrurile care presupune reflecție și simț strategic, care ne îndeamnă să ne contemplăm pe noi și contextul nostru și să decidem dacă și cum să acționăm ca să îmbunătățim starea de fapt.” 
Constantin Goagea este arhitect, designer, curator, producător, manager cultural și director executiv al asociației Zeppelin. Interesat de impactul dintre noile tehnologii, cultura contemporană și orașe, dar și de rolul inovativ pe care arhitectura îl poate juca în acest context, Constantin Goagea crede și în rolul major pe care tehnologia îl joacă pentru a provoca schimbare și progres
social.
Licențiat în arhitectură, Constantin Goagea lucrează și trăiește în București și Barcelona. Membru activ în organizații profesionale, este deseori invitat ca membru în jurii, vorbitor în cadrul unor conferințe publice sau moderator. Membru fondator al asociaţiei Zeppelin (din 2008) și al colegiului editorial Zeppelin (2011), animator și organizator al multor evenimente și expoziții dedicate arhitecturii și orașului, a primit pentru activitatea sa o serie de premii și nominalizări. Ca arhitect, Constantin Goagea este cel mai des implicat în problemele legate de designul expoziţiilor create de echipa Zeppelin. 

Alex Radu, producător și manager cultural, manager al Editurii Vellant și cofondator Aiurart Contemporary Art Space, îl va avea ca partener de discuție pe Constantin Goagea într-o dezbatere despre perspective în designul pentru inovație socială și culturală, inspirată de cartea lui Enzio Manzini.

Seria de conferințe #CePunemÎnRamă?

Trăim într-o lume cu o atât de rapidă și profundă transformare, încât am devenit, cu toții, cu sau fără voia noastră, mai mult sau mai puțin participativi, creativi, „designeri” ai unei lumi viitoare. Suntem toți, împreună, de la persoane individuale la organizații, firme, corporații, instituții, comunități sau autorități, useri și creatori de conținut, desenatori ai realității.

Într-o perioadă de democratizare a creativității, inclusiv în medii antreprenoriale, civile ori corporative, sub umbrela inovației, a start-up- ului sau a programelor de dezvoltare personală de tip dimineți creative, scrieri creative sau business și creativitate, nuanțele de fond ale conceptelor de creativitate și creație de artă ar putea fi confundate. Programul de conferințe lunare #CePunemÎnRamă? funcționează ca un mediu de analiză și schimb de idei al cărui scop este conștientizarea diferitelor fațete, pragmatice și estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePunemÎnRamă? se adresează atât celor activi în instituțiile culturale, în industria creativă și în scena de artă, de la artiști independenți la colecționari, cât și tuturor celor care doresc să conștientizeze rolul creativității în societate.

Seria de conferințe #CePunemÎnRamă? a fost inaugurată în luna februarie 2017 ca o nouă componentă a Programului Expozițional ARCUB ce abordează teme diverse legate de artă, despre cum putem da substanță, consistență, profunzime, creativității de azi. Cu un caracter interdisciplinar, seria de conferințe prezintă exemple inspiraționale coerente, integrate, din artă, design, arhitectură, cercertare științifică, exemple care să poată conduce audiența de la o privire
superficială la una de profunzime în sensul și misiunea creației. Conferințele sunt organizate în colaborare cu MARe (Muzeul de Artă Recentă), Aiurart și Unrest/Bucharest, de Erwin Kessler, Alex Radu și Silviu Pădurariu.

Detalii pe www.arcub.ro

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Revista Zeppelin, orasulm.eu, inoras.ro, metropotam.ro, sub25.ro, feeder.ro, modernism.ro, orasulvechi.ro, 4arte.ro

Misiunea Primăriei Municipiului București, prin ARCUB, este să celebreze moștenirea culturală a orașului și a bucureștenilor, să ocrotească și să promoveze identitățile creative ale metropolei contemporane și să poziționeze Bucureștiul pe harta culturală a Europei.

De 21 de ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București transformă orașul prin intermediul culturii. Festivaluri de tradiție, precum B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Bucharest Jazz Festival, Spotlight, Sound & Vision umplu străzile orașului de culoare, muzică și creativitate.

ARCUB. Eveniment. Stradă. Tetaru. Expoziție. Concert. Festival.
Spațiul de întâlnire pentru arta și cultura Bucureștiului.
Persoană de contact (presă):
Nicoleta Ion — Specialist Marketing & Comunicare
nicoleta.ion@arcub.ro

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/seria-de-conferinte-cepuneminrama/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 904
arcub

Adaugat in urma cu 2325 zile, 15 Nov. 2017

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .