poze conferinta finala a proiectului femeia conteaza

Conferinta Finala a proiectului "Femeia Conteaza"

Bucuresti , Bucuresti. Joi 5 Iulie 2012

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 100/150

Joi, 28 iunie, Asociatia COLFASA a organizat conferinta finala a proiectului european „Femeia Conteaza!”, proiect strategic derulat pe o perioada de 3 ani. Scopul proiectului a fost acela de a lupta impotriva mobbing-ului si a discriminarii pe piata muncii. In cadrul conferintei au fost prezentate principalele rezultate obtinute de-a lungul celor 3 ani de implementare si au fost trasate linii directoare in vederea dezvoltarii etapei de sustenabilitate a proiectului. De asemenea, a fost anuntat faptul ca din septembrie 2012 vor incepe demersurile pentru adoptarea unei legi impotriva hartuirii psihologice la locul de munca.

Dezbaterea din cadrul conferinţei finale a atins teme precum: discriminarea, hartuirea psihologica la locul de munca (mobbing), egalitatea de sanse si de gen si a fost moderată de dl. Gabriel Giurgiu (realizator TV). In cadrul conferintei au luat cuvantul presedintele Asociatiei COLFASA, Massimo Strohhecker, Cristina Pocora (deputat, presedinta Comisiei pentru Egalitate de Sanse dintre Femei si Barbati), Mihnea Preotesi (cercetător la Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii), Anca Manoiu (presedinta Asociatiei Agora), Georgeta Jurcan (presedinta PRO Vocatie), Liliana Pagu (presedinta Asociatiei Femeilor din Romania), Giuseppe Nardiello (presedinte PRODEST scarl), Roxana Toganel (director de proiect si coordonatorul proiectului „Femeia Conteaza!”).
Rezultatele proiectului „Femeia Conteaza!” la nivel de implementare au fost: realizarea a primului studiu privind incidenta fenomenului de mobbing din Romania in parteneriat cu ICCV (efectuat pe un esantion de 4000 de respondenti de chestionare si 2000 de persoane participante la interviuri si grupuri de discuţii), elaborarea primului Cod de Conduita (cuprinde exemple de bune practici si a fost propus spre adoptare institutiilor publice si private), inaintarea unui proiect de lege care sa reglementeze fenomenul de mobbing din România (sustinut in Parlament cu ajutorul dnei deputat Cristina Pocora) si deschiderea primului Centru Anti-Mobbing din Romania (ofera servicii de asistenta psihologica si consiliere juridica pentru victime ale fenomenului de mobbing, programe de formare).
In urma programelor de formare desfasurate in cadrul proiectului, un număr de 26 de femei au fost asistate in demararea unei afaceri (prin asigurarea suportului financiar), 50 de femei au participat la cursuri de calificare si recalificare profesionala, au fost realizate 50 de teste de evaluare si feed-back si au fost inregistrate un număr de 1600 de ore de formare. In ceea ce priveste sensibilizarea opiniei publice, se remarca demararea a 3 programe a cate 192 de ore de formare, la care au participat 120 de femei, in timp ce un număr de 60 de femei au beneficiat de asistenta in vederea initierii unei afaceri sau a dezvoltarii carierei.
Campania de comunicare a proiectului a fost compusa din organizarea a peste 20 de evenimente si seminarii de informare, a cuprins o campanie radio, expozitia fotografica „Si tu contezi! Zece vedete alaturi de tine!” (realizata cu sprijinul a 10 vedete autohtone, care au acceptat sa pozeze in ipostaze de mobbing), precum si incheierea de parteneriate media (9am, 121.ro, revista Avantaje, cariere.ro, ALLNEWS4ALL.ro, baboom.ro, calendarevenimente.ro, evenimentebucuresti.ro, FDSC, nONGuvernamental.ro, psihologiaonline.ro, StarPress.ro). Dintre efectele generate de campanie amintim: 25 de comunicate de presa, 100 de newsletter-uri, 180 de articole, 324 aparitii media (stiri, reportaje TV, articole) si o medie de 300 de vizitatori unici pe zi.

Pentru mai multe informatii despre proiect vizitati site-ul: www.femeiaconteaza.ro.

Despre Asociatia COLFASA
Asociatia COLFASA este o organizatie neguvernamentala, specializata in consultanta in domeniul politicilor comunitare, pe care isi propune sa le promoveze in Romania. Asociatia elaboreaza proiecte si ofera servicii de asistenta tehnica, colaborand cu organizatii publice sau private din domenii de activitate diverse.
In prezent, Asociatia COLFASA gestioneaza 4 proiecte strategice si 4 proiecte de grant, finantate din Fondul Social European (FSE).
Asociatia COLFASA se bazeaza pe o echipa tanara, caracterizata prin profesionalism, corectitudine, responsabilitate si implicare maxima in proiectele pe care le desfasoara.

Pentru detalii si informaţii suplimentare :
Nicoleta GOLAI - Coordonator Comunicare
Tel.: 031.432.82.22
Mobil: 0735.842.208
Email: nicoleta.golai@colfasa.ro

Mai multe detalii: http://www.femeiaconteaza.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1121

Eveniment postat de organizator

asociatia colfasa

Adaugat in urma cu 4306 zile, 04 Iul. 2012

Adaugat de COLFASA

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .