poze conferinta zen si viata cotidiana

Conferinta “ZEN si viata cotidiana"

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Octombrie 2014 19:00
Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Conferinte si Seminarii

Conferinta, zazen (meditatie Zen), sesiune de intrebari si raspunsuri

Guy taï shin RIVOALLAN este practicant zen din 1985. Invatatura i-a fost transmisa pe linia maestrului Taisen Deshimaru prin Etienne Zeisler, Roland Rech si Philippe Coupey. A devenit calugar in 1990, practica la DOJO ZEN PARIS si este responsabil de un grup de studiu si practica din Blanc-Mesnil. Lucreaza in domeniul social si ii place sa calatoreasca. A participat la scrierea cartii autobiografice a maestrului Taisen Deshimaru.

Maestrul Taisen DESHIMARU (1914-1982) a fost discipolul Maestrului Kodo Sawaki care, de la moartea Maestrului Dogen, este cea mai mare autoritate Zen din Japonia. Maestrul Deshimaru a primit de la Maestrul Kodo Sawaki, în calitate de succesor spiritual al acestuia, spiritul, esenţa profundă a Zenului. El este primul maestru trimis în Europa, fiind autorizat în acest sens de cele mai înalte autorităţi Zen ale ţării sale.

Practica buddhismului zen este o invitatie de a afla cum se poate ajunge la esenta a cine si ceea ce suntem cu adevarat, sa vedem dincolo de ceea ce numim sine. Nu sa ne gandim, sa simtim, sau sa avem idei profunde despre sine, ci sa ajungem efectiv la esenta sinelui.

Zen-ul este una dintre artele stravechi de accesare a starii de echilibru interior, fara atasamente, judecati sau presupuneri. Este o cale clara, simpla si eficace. Esenta practicii zen este zazenul – meditatia zen, care este poarta catre cunoastere si eliberare. Sa fii in prezenta unui practicant zen este o oportunitate pretioasa, caci transmisia adevarata se face de la inima la inima, deschiderea catre cunoastere fiind singura conditie necesara pentru a avea acces la intelepciunea straveche a buddhismului zen.

Conferinta de vineri 24 octombrie, este urmata de un weekend de prelegeri si practica zen, sub indrumarea lui Guy Taï sin Rivoallan si Jean Claude kusso Marsouin.

Pentru a participa, nu este necesara cunoasterea conceptelor zen sau practica preliminara. Va recomandam haine comode pentru weekend, sal/bluza calduroasa, sosete/papuci.

Pentru cei doresc sa afle mai multe despre zen, in biblioteca Centrului Seeds for Happiness sunt disponibile pentru lectura si imprumut, cateva sute de carti in romana, engleza si franceza. Mai multe detalii despre activitatea centrului: www.seedsforhappiness.ro

Mai multe detalii: http://bit.ly/1CHXnoR

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 709

Eveniment postat de organizator

seeds

Adaugat in urma cu 3454 zile, 13 Oct. 2014

Adaugat de seeds

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 126

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .