poze cum imi pastrez echilibrul interior

Cum îmi păstrez echilibrul interior?

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 2 Februarie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

De câte ori ţi s-a întâmplat să te descarci pe cineva din familie după ce ai avut o problemă la serviciu? Să spargi un pahar „din greşeală”, după ce te-ai înfuriat pe cineva drag? Să uiţi cu desăvârşire că aveai de făcut ceva neplăcut? Să cunoşti o persoană ce pare perfectă la prima vedere? Să îţi atingi obiectivul mult dorit şi să nu simţi nicio urmă de bucurie? Dacă te-ai recunoscut măcar într-una dintre situaţiile enumerate, atelierul online Cum îmi păstrez echilibrul interior? Mecanismele defensive ale psihicului, susținut de lectorul Lidia Ivan Calciu la Fundația Calea Victoriei este pentru tine. Din 2 februarie, timp de 4 ateliere online organizate în serile miercuri de la ora 19:00, vei învăţa să identifici şi să înţelegi propriile mecanisme defensive şi cele specifice persoanelor din jur

Dacă ai răspuns „niciodată” la toate întrebările de mai sus, probabil mecanismul defensiv al negării nu îţi este străin. Aşa că te invit să explorăm împreună lumea ce se ascunde în spatele reflectorului conştiinţei.

Fie că recunoaştem sau nu, cei mai mulţi dintre noi trecem prin experienţe în care ne simţim, gândim sau acţionăm în mod surprinzător. Aceste momente în care nu ne mai recunoaştem se datorează faptului că, în spatele uşilor închise, mecanismele defensive ale psihicului lucrează necontenit. Iar scopul lor este să ne protejeze de emoţii chinuitoare, de gânduri intolerabile sau de ştirbirea stimei de sine. În ciuda denumirii cu tentă pozitivă, aceste operaţii mentale inconştiente pot constitui adevărate capcane pentru propria stare de bine şi piedici serioase în comunicare şi relaţionare.

Atelierul acesta îşi propune inventarierea, fără pretenţii de exhaustivitate, a principalelor mecanisme de apărare, evidenţierea modului în care acestea acţionează şi modalităţile prin care pot fi dezarmate. Vom încerca să descoperim ce se ascunde în spatele lor, cum ne afectează în viaţa de zi cu zi, în relaţiile profesionale şi în familie şi cum putem descifra mesajul lor, în ceea ce ne priveşte pe noi înşine, dar şi pe cei din jur.

În cele patru întâlniri vom vorbi despre:
1. Celălalt eu pe care nu-l cunosc, ce sunt mecanismele de apărare, cum funcţionează şi ce rol au, Tipologia mecanismelor defensive I: Negarea, Sublimarea, Deplasarea.
2. Tipologia mecanismelor defensive II: Refularea, Reprimarea, Raţionalizarea, Intelectualizarea, Formaţiunea reacţională.
3. Mecanismele defensive în relaţia de cuplu.
4. Mecanismele defensive şi personalitatea, dezarmarea mecanismelor defensive.

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la
Zoom. Cursul este live, online, interactiv şi nu se înregistrează.

Lector: Lidia Ivan Calciu
Dată: 2 februarie 2022
Ora:19:00
Ateliere: 4
Frecvență: săptămânal, miercuri
Durata: o întâlnire durează 2h
Tip: Teoretic
Varsta Minimă: 16 ani
Cost: 320 de lei, pentru 4 întâlniri

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/echilibru-interior/

Pret bilet: 320 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 247

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 819 zile, 21 Ian. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .