poze de ce si cum sa l citim pe cehov

De ce şi cum să-l citim pe Cehov?

Bucuresti , Bucuresti. Luni 11 Aprilie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Prozatorul şi dramaturgul Anton Cehov a publicat peste 600 de texte. Inteligente şi scrise cu umor subtil, creaţiile lui sunt repere în literatura universală, fiind traduse în mai bine de o sută de limbi. Dacă vrei să cunoști parcursul vieții tumultoase și sa afli care au fost cele mai importante direcţii din opera complexă a autorului rus, înscrie-te la cursul online De ce şi cum să-l citim pe Cehov?, susținut de lectorul Camelia Dinu, la Fundația Calea Victoriei.

Din 11 aprilie, timp de 4 ateliere online, practice și interactive, susținute în serile de luni, de la ora 19:00, vei parcurge cele mai importante etape ale operei scriitorulul rus, vei pătrunde în esența textelor sale și vei înțelege psihologia personajelor pe care le-a lăsat literaturii universale.

Psiholog fin şi maestru al subtextului, Cehov dovedeşte o profundă înţelegere a naturii umane. El expune dramele conştiinţei, anxietatea şi filistinismul, dincolo de care răzbate, paradoxal, o viziune optimistă. Viaţa eroilor cehovieni, sugrumată în fluxul cotidianului cenuşiu, este străluminată de speranţă şi de căutarea neîncetată a fericirii. Cum spunea Leonid Andreev, opera lui Cehov este „o pictură pe sticlă prin care se întrezăresc la infinit orizonturi îndepărtate”.
Iată cum este structurat cursul:

Curs 1. Viaţa şi etapele operei. Doctorul care devine scriitor. Caritate şi empatie: cursa contracronometru cu foametea şi holera. Afinităţi şi dispute: Anton Cehov – Lev Tolstoi – Ivan Bunin – Isaac Levitan.

Curs 2. Două călătorii în afară şi spre sine. Stepa – un bildungsroman despre viaţă ca spaţiu nemărginit, despre poezia şi limbajul naturii. Căutând inspiraţia pe Insula Sahalin: ororile sistemului penal ţarist.

Curs 3. Comic şi tragic în soarta „omului mărunt”: Moartea unui slujbaş, Grasul şi slabul, Cameleonul. Satiră şi grotesc: Omul în carapace şi societatea monstruoasă. Salonul nr. 6 – unde doctorul devine pacient, nebunii circulă liberi, iar minţile luminate zac la închisoare.

Curs 4. Drama ratării şi a însingurării: Ivanov, Trei surori, Livada de vişini. „Maşinăria Cehov” la Matei Vişniec.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.
imagine: Spring Picking Flowers, de Alfred Augustus

Lector: Camelia Dinu
Dată: 11 aprilie 2021
Oră: 19:00
Ateliere: 4
Cost: 320 de lei, pentru 4 întâlniri
Cursul are loc online.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/de-ce-si-cum-sa-l-citim-pe-cehov/

Pret bilet: 320 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 231

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 724 zile, 05 Apr. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .