poze expoconferinta internationala riff
poze expoconferinta internationala riff poze expoconferinta internationala riff

Expoconferinta Internationala RIFF

Bucuresti , Bucuresti. Luni 10 Noiembrie 2014 09:00 - Marţi 11 Noiembrie 2014
Radisson Blu Hotel, Bucharest – Calea Victoriei, 63-81 Sector 1 – 10065 , Bucuresti

Categorii: Conferinte si Seminarii

Cele mai ample evenimentele internationale pentru arhitecti si contractori sunt organizate la Bucuresti pe 10 si 11 noiembrie 2014, cu participarea a peste 400 de arhitecti din 15 tari. In centrul evenimentelor ce se desfasoara la Radisson Blu Hotel Bucuresti se afla dezbaterea internationala „Architects and Contractors for Sustainable Built Environment”.

Elita arhitecturii europene, la București, timp de două zile


Peste 400 de arhitecți din 15 țări vor fi prezenți în capitală pe 10 și 11 noiembrie, în cadrul celor mai ample evenimente din România dedicate arhitecților, la Radisson Blu Hotel București, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și pe Calea Victoriei.

Parte a expoconferințelor internaționale organizate în acest an la București, Varșovia și Budapesta, evenimentele din aceste zile reunesc într-un program complex de conferințe, seminarii, dezbateri, worskhop-uri și întâlniri motivaționale cei mai apreciați și premiați arhitecți ai momentului, creatori ai unor proiecte spectaculoase, care au reținut atenția mass-mediei internaționale pe parcursul acestui an.

Printre invitații speciali se numără arh. Anders Sælan, câştigătorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană “Mies van der Rohe” pentru proiectul „Harpa” din Islanda și arh. Ged
Couser, directorul celui mai mare grup de arhitecți din Europa, BDP, cu peste 800 de membri, care activează în toate sectoarele majore din domeniul arhitecturii şi construcţiilor din întreaga lume, distins în ultimii ani cu peste 500 de premii.

Cu peste 75 de speakeri și tot atâtea prezentări de proiecte și de noi tehnologii, evenimentele de la București marchează anul arhitectural 2014 și pun în valoare arhitectura recentă, parte a industriei creative, cu un rol excepțional în promovarea marilor orașe.

Prima zi a programului are în centru dezbaterea internațională „Architects and Contractors for Sustainable Built Environment”, cu o amplă participare internațională, cu 15 țări reprezentate de mari arhitecți și mari constructori.

Cu această ocazie, pe 10 noiembrie, va avea loc „Bucharest Architecture Night Tour 2014”, un eveniment organizat în premieră în România, care marchează prezența la București a elitei europene a arhitecturii. „Bucharest Architecture Night Tour 2014” promovează arhitectura Bucureștiului și patrimoniul arhitectural românesc. Evenimentul reprezintă turul anual a 100 de arhitecți din 15 țări, lideri de opinie și voci importante ale arhitecturii europene contemporane, care vor vizita 10 clădiri simbolice ale Bucureștiului de pe Calea Victoriei. Turul se va încheia cu o recepție, la Hanul Gabroveni.

Evenimentele sunt organizate de Asociația Culturală Pro Event, ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Primăria Municipiului București, ARCUB și Patronatul Societăților din Construcții din România, în parteneriat cu Saint-Gobain, Rockwool, Kronospan, Trakya Cam, Luxten, Ceresit, Rinol, Wylze Logistik, Toyota, BASF, Skylux, Hexadome, Siatec și Titan Mar.

Asociația PRO EVENT are ca misiune dezvoltarea de proiecte culturale și asigurarea unui mediu optim pentru promovarea, sub toate formele, a culturii, a oamenilor care o generează, a acțiunilor culturale și științifice românești.

Info/Acreditări/Interviuri: +4-0741-117-720

Extras din programul RIFF 2014: „arhitectura, o expediţie”

Programul RIFF 2014 evidenţiază clădiri iconice ale lumii, clădiri premiate la cele mai recente ediții ale competițiilor de arhitectură la nivel european şi naţional, prezentate în alăturare cu tehnologii moderne, aflate în serviciul arhitecturii, utilizate de marii arhitecţi ai lumii, disponibile şi pe piaţa din România.

Faţade arhitecturale impresionante, modalităţi creative de regândire a spațiului construit, clădiri eficiente energetic, materiale de izolare termică, sisteme de acoperişuri verzi destinate clădirilor de birouri, spaţii urbane noi prezentate prin intermediul proiectelor incluse în programul RIFF 2014 înfăţisează o lume a arhitecturii fără compromisuri.

Luni, 10 noiembrie 2014

Președintele Ordinului Arhitecților din România, arh. Șerban Țigănaș va deschide prima sesiune a conferinței, aflată la a cincea ediție, cu prezentarea „Arhitectura, o expediție”.

“Expediţie pe Calea Victoriei” – Bucureştiul, prin ochii arhitecţilor din 15 ţări

Luni, 10 noiembrie, în intervalul orar 17.00-20.30, pe Calea Victoriei se dă startul “Bucharest Architecture Night Tour” – 100 de arhitecţi din 15 ţări vor vizita 10 clădiri reprezentative ale Bucureştiului.

Traseu tur: Muzeul Naţional “George Enescu” (Palatul Cantacuzino) – Casa Dissescu (Institutul de Istoria Artei “George Oprescu”) – Academia Română- Ateneul Român – Palatul Regal (Muzeul Naţional de Artă al României) – Biblioteca Centrală Universitară- Palatul Cercului Militar Naţional – Muzeul Naţional de Istorie a României – Palatul CEC- Mănăstirea Stavropoleos.

Proiecte din întreaga lume, prezentate de creatorii lor, la RIFF 2014

Harpa – Reykjavik - Sală de Concerte şi Centru de Conferinţe, Islanda, proiectul care a câștigat premiul Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană “Mies van der Rohe” 2013, va fi prezentat de arh. Anders Saelan de la biroul de arhitectură Henning Larsen Architects (Danemarca).

Proiectul prin care a fost extins centrul subteran de conferințe din Edinburgh, Scoția, în valoare de 75 milioane de lire, va fi prezentat de arh. Ged Couser - biroul de arhitectură BDP (Marea Britanie). Cel mai mare grup de arhitecţi din Europa, BDP, a dezvoltat şi Clinica Queen Elizabeth, un concept de "spital ideal", rezultat în urma consultării cu pacienții, vizitatori, personalul şi grupuri de testare şi revizuire ale clinicii.

Proiectul B.S.R 3+4, Bnei Brak, un complex de birouri compus din două clădiri, de 35 şi respectiv 39 de etaje de înaltă clasă, va fi evidenţiat în cadrul RIFF 2014 de arh. Yoav Michael, de la biroul YASHAR ARCHITECTS (Israel), specializat în planificarea şi construcţia clădirilor înalte. Amprenta arhitecţilor Yashar poate fi văzută în multe dintre clădirile cele mai renumite ale Israelului, precum Muzeul de Artă și Universitatea din Tel Aviv sau Centrul Dizengoff. 


Arh. Richard Jobson (Marea Britanie),  director al biroului de arhitectura al anului 2014 în cadrul Premiilor Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici (n.r. premiul obţinut pentru stabilirea standardului de excelenţă în arhitectura europeană) prezintă la RIFF 2014 clădirile Abercrombie si John Henry Brookes, ale Universităţii Oxford, proiect în valoare de 132 milioane de lire sterline.

Arh. Murat Tabanlioglu (Turcia), desemnat Arhitectul Anului 2013 în cadrul Middle East Awards şi câstigătorul categoriei “Office” la World Architecture Festival, Singapore, va vorbi arhitecţilor români în sesiunea RIFF din 10 noiembrie 2014, unde prezintă Centrul de Congrese Selcuklu, o clădire de uz-mixt, care găzduieşte toate tipurile de activitați cultural şi sociale.
Arh. Nasser Abulhasan (Kuweit) aduce în conferinţa internaţională de arhitectură RIFF o nouă optică asupra infrastructurii de sănătate prin prezentarea proiectului noii clinici Sulaibikhat din ţara sa natală, proiect al biroului de arhitectură AGi Architects , care a câştigat în 2013 premiul World Architecture Festival la categoria “Future Projects – Health”, iar în 2014 la categoria “Religion”. Clinica a devenit un pionier în sectorul sănătății, aspecte precum viața privată și securitatea fiind abordate prin intermediul unui nou model architectural.
Muzeul de Fundaţie din Zwolle (Olanda), realizat de Bierman Henket Architecten, a câștigat premiile Dutch Design Award 2013 – Best Exterior şi Materia Co-Creation 2014. Muzeul situat la granița dintre centrul orașului medieval și parcul ce datează din secolul al 19-lea, a fost extins printr-un acoperiş voluminos şi spectaculos pe clădirea fostului Palat de Justiţie, iar despre acest proiect va vorbi la RIFF 2014 arh. Yvonne Wan Wilderen.

Arh. Philippe Chiambaretta (Franţa) prezintă noul centru comercial al aeroportului Charles de Gaulle din Paris la RIFF 2014, centrul de retail şi divertisment Aéroville, în valoare de 185 de milioane de euro. 

Proiecte creative din România, evidenţiate în cadrul expoconferinţei internaţionale RIFF 2014:

Proiectul de reabilitare a Castelului medieval din Carei, proiectul pavilionului României la Expoziţia Mondială 2015, clădirea Direcţiei Silvice Bacău, o casă-concept din Bucureşti care a câştigat premiul secţiunii “Arhitectură”-categoria “Social-cultural”, la Anuala de Arhitectură 2014, alături de proiectul câştigător la categoria “Locuinţe” – Urban Spaces, se regăsesc în programul RIFF 2014, în cele două zile de eveniment, pe 10 şi 11 noiembrie 2014.

Mai multe detalii: http://www.ieriff.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1004

Eveniment postat de organizator

florentina cojocaru

Adaugat in urma cu 3454 zile, 10 Nov. 2014

Adaugat de ASOCIATIA PRO EVENT

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .