poze guvernanta corporativa si auditul intern in sectorul public

GUVERNANTA CORPORATIVA SI AUDITUL INTERN IN SECTORUL PUBLIC

Bucuresti , Bucuresti. Joi 19 Februarie 2015 15:00 - Duminică 22 Februarie 2015

Categorii: Conferinte si Seminarii

LECTOR INVITAT •• George MARES •• Specialist in audit si control •• Dragos NICULAE •• Specialist in audit si control (certificare C.R.M.A.)

A. GUVERNANTA CORPORATIVA

1. Conceptul de guvernanta corporativa. 2. Teorii asociate guvernantei corporative:  Teoria agentului;  Separatia dintre detinere si control;  Teoria persoanelor interesate („stakeholders);  Teoria administratorului („stewardship”). 3. Necesitatea implementarii/dezvoltarii conceptului de guvernanta corporativa in entitatile publice. 4. Prezentarea principalelor modele privind guvernanta: 4.1. Comparatie succinta intre principalele coduri de guvernata internationale; 4.2. Principiile guvernantei corporative. 5. Actionari si persoane interesate: 5.1. Roluri; 5.2. Interesele celor doua grupuri. 6. Responsabilitatea sociala si guvernanta corporativa. 7. Consiliul de administratie: 7.1. Constituire si componenta; 7.2. Numirea, realegerea si revocarea membrilor consiliului de administratie; 7.3. Atributiile principale ale consiliului de administratie; 7.4. Erori posibile privind organizarea si functionarea consiliului de administratie. 8. Managementul de executie: 8.1. Criterii de selectie a directorilor executivi; 8.2. Atributiile principale ale managementului de executie; 8.3. Revocarea directorilor executivi; 8.4. Remunerarea directorilor executivi. 9. Comitetul de audit: 9.1. Relatia cu auditul intern; 9.2. Responsabilitatile comitetului de audit. 10. Auditul intern:  Organizarea si functionarea compartimentului de audit intern.

B. NOI MODIFICARI LEGISLATIVE IN AUDITUL PUBLIC INTERN: 1.

NORMELE DE CALIFICARE ale auditului public intern. Noutati legislative privind: 1.1. Misiunea, competentele si responsabilitatile auditului intern; 1.2. Independenta si obiectivitatea; 1.3. Numirea, respectiv destituirea sefului compartimentului de audit public intern; 1.4. Numirea, respectiv revocarea auditorilor interni; 1.5. Competenta si constiinta profesionala; 1.6. Evaluarea calitatii activitatii de audit public intern; 1.7. Programul de asigurare si imbunatatire a calitatii activitatii de audit public intern.

2. NORMELE DE FUNCTIONARE a auditului public intern. Noutati legislative privind: 2.1. Planificarea activitatii de audit public intern. Aplicatii practice; 2.2. Gestiunea resurselor umane; 2.3. Evaluarea procesului de guvernanta; 2.4. Misiunea de audit intern de asigurare. Tipologie. Misiunile de audit de regularitate, Misiunile de audit al performantei, Misiunea de audit de sistem; 2.5. Metodologia generala de derulare a misiunilor de asigurare. Modificari legislative: dosarul permanent, studiul preliminar, noua abordare in stabilirea obiectivelor misiunii de audit si integrarea evaluarii sistemului de control intern managerial, evaluarea initiala a controlului intern, definirea si utilizarea activitatii de testare in colectarea probelor de audit, fisa de identificare si analiza a problemei. Utilizarea managementului riscului in activitatea de audit intern;

2.6. Structura dosarelor de audit: dosarul de audit public intern, dosarul de lucru; 2.7. Misiunea de audit intern de consiliere. Tipologie. Misiuni de consiliere formalizate, misiuni de consiliere cu caracter informal, misiuni de consiliere pentru situatii exceptionale; 2.8. Metodologia de derulare a misiunilor de consiliere formalizate; 2.9. Misiunea de evaluare a activitatii de audit public intern; 2.10. Derularea misiunii de evaluare a activitatii de audit public intern.

C. NORMELE PRIVIND COORDONAREA SI DESFASURAREA PROCESELOR DE ATESTARE NATIONALA SI DE PREGATIRE PROFESIONALA CONTINUA A AUDITORILOR INTERNI DIN SECTORUL PUBLIC SI A PERSOANELOR FIZICE: 1. Obiectul de reglementare. Principii generale. Modalitatea de realizare a atestarii auditorilor interni din sectorul public si a persoanelor fizice; 2. Nominalizarea membrilor si desfasurarea activitatii Comisiei de atestare. Nominalizarea Comisiei de atestare. Desfasurarea activitatii Comisiei de atestare; 3. Obtinerea certificatului de atestare. Cerinte pentru detinerea competentelor, in vederea atestarii. Depunerea documentatiei in vederea atestarii; 4. Eliberarea certificatelor de atestare. Procedura eliberarii certificatelor de atestare. Valabilitatea certificatului de atestare. Mentinerea valabilitatii certificatului de atestare. Suspendarea exercitarii drepturilor conferite de certificatul de atestare. Pierderea valabilitatii certificatului de atestare.

D. DEZBATERI

Mai multe detalii: http://www.proiect-contaplus.ro/guvernanta-corporativa-si-auditul-intern-sectorul-public/

Pret bilet: 900 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1063

Eveniment postat de organizator

proiect contaplus

Adaugat in urma cu 3358 zile, 18 Ian. 2015

Adaugat de proiect_contaplus

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 378

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .