poze o istorie secreta a lenjeriei si metamorfozele siluetei in imagin

O istorie secreta a Lenjeriei si metamorfozele siluetei in imagin

Bucuresti , Bucuresti. Joi 14 Noiembrie 2013 19:00 - Joi 28 Noiembrie 2013
Str Popa Soare nr 40,

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/25

Fundatia Calea Victoriei va invita joi 14 noiembrie, ora 19:00, la un atelier inedit sustinut de istoricul Monica Neatu, unde vom descoperi O istorie secreta a Lenjeriei si metamorfozele siluetei in imaginarul european.

In vara acestui an, un muzeu parizian a propus o expozitie dedicata lenjeriei intime si mecanismelor, mai mult sau mai putin complicate, care au insotit-o: La Mecanique des dessous. Une histoire indiscrete de la sihouette.

Privirile curioase au putut admira metamorfozele trupului masculin si feminin de-a lungul istoriei, miturile legate de un anumit tip de silueta si, mai ales, diverse piese vestimentare inedite. De la corsete cu balene metalice la scandaloasele braguettes sau incomodele crinoline, toate secretele nestiute ale hainelor au iesit la lumina.

De-a lungul celor trei intalniri, vom descoperi cu ajutorul imaginilor si a documentelor chinurile si miturile siluetei. Calauza ne va fi albumul expozitiei pariziene, alaturi de nenumarate tablouri, filme, reclame etc. Cursul nu se doreste a fi o copie fidela a expozitiei, ci o discutie relaxata in jurul unor teme legate de costum si simbolistica lui in plan cultural.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. Aparitia corsetului in moda europeana. Silueta rigida si secretul gulerelor de dantela elisabetane. La ce folosea corsetul de fier? Jachete spaniole, balene, jupoane, cercuri etc. – o lenjerie care tinea prizoniera femeia. Secretele costumului masculin – de la jachetele vatuite la scandaloasa braguette. Imaginarul epocii si moda.

2. Eleganta secolelor XVII-XVIII. Diversificarea corsetelor. Accesoriile cu caracter erotic. Corsete pentru copii. Le panier si rochia de gala franceza. Tipuri de crinoline. Catre o silueta naturala – rochiile din lumea britanica. Nici domnii nu scapa de chinurile modei. Secretele din spatele vestelor si jachetelor.

3. Secolul XIX si corsetele masculine si feminine. Maneci bufante si talie de viespe. Metamorfozele crinolinei. Turnura drapata. Silueta in forma de S. Silueta unui dandy. Secolului XX. Cum a disparut corsetul si cu ce a fost inlocuit? De la silueta clepsidra la trupul baietanei. Metamorfozele trupului la creatorii secolului XX. Fantasme legate feminitate si virilitate in lenjeria contemporana.

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 14 Noiembrie 2013; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 130 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/o-istorie-secreta-a-lenjerie-si-metamorfozele-siluetei-in-imaginarul-european/

Pret bilet: 140 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 952

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3822 zile, 01 Nov. 2013

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .