poze parisul de la art nouveau la art deco

Parisul: De la Art Nouveau la Art Deco

Bucuresti , Bucuresti. Joi 17 Octombrie 2013 19:00 - Joi 31 Octombrie 2013
Str Popa Soare nr 40

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 10/20

Fundatia Calea Victoriei va invita joi 17 octombrie, ora 19.00, la cursul Parisul: De la Art Nouveau la Art Deco, sustinut de istoricul Monica Neatu, unde vom descoperi aceste doua curente artistice, definitorii pentru societatea europeana de la sfarsitul secolului XIX pana in preajma celui de-al doilea razboi mondial.

Curentele Art nouveau si Art deco Cele surprind toate mutatiile suferite de civilizatia europeana intr-o epoca in care arta si societatea trec printr-o serie de revolutii si drame. De la reactiile impotriva academismului pana la dorinta artistilor de a surprinde in operele lor ritmul alert al vietii, de la corpurile feminine eliberate treptat de chinul corsetului pana la formele geometrice care domina arhitectura si picturile timpului, totul sta sub semnul metamorfozelor estetice, ideatice si sociale.

Alegerea Parisului drept punct de plecarea pentru explorarea acestei epoci nu a fost intamplatoare. La inceputul secolului XX, orasul de pe malurile Senei generase deja unul dintre cele mai longevive si interesante mituri urbane. Expozitiile universale, constructiile de inspiratie Art Nouveau si Art deco, boema, locuitorii care frecventau marile magazine si cafenelele elegante, toate ofereau imaginea unei lumi noi, cuprinsa de febra modernitatii.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. Art nouveau - doar un curent artistic? Arta in marile capitale europene. Parisul belle epoque. Expozitia universala – 1900. Cum se schimba chipul unui oras. Statiile de metrou si gloria lui Hector Guimard. Parisul boem si Parisul afiselor – Jean Beraud, Toulouse-Lautrec, Mucha. O noua silueta feminina – geniul lui Paul Poiret.

2. Art deco si societatea interbelica. Théatre des Champs-Élysées: stil si spectacole. Trupurile si arta se elibereaza. Fascinatia baletului rus – Ritualul primaverii. De la Montmartre la Montparnasse – boema pariziana inainte si dupa razboi. Expozitia din 1925.

3. Viteza, simplitate, functionalitate si eleganta. Stilul pachebot. Casa – o masina de locuit. Le Corbusier si Mallet-Stevens. Moda feminina si masculina. Coco Chanel. O pictorita a elitelor pariziene – Tamara de Lempicka.

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 17 Octombrie 2013; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa: saptamanal, joi
Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 130 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/de-la-art-nouveau-la-art-deco-arta-moda-si-societate/

Pret bilet: 140 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1106

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3846 zile, 07 Oct. 2013

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .