poze perspectivele de dezvoltare ale pietei automotive din romania discutate la solutii de dinamizare a pietei automotive din romania

Perspectivele de dezvoltare ale pieţei automotive din România discutate la “Soluţii de dinamizare a pieţei automotive din România“

Bucuresti , Bucuresti. Joi 8 Decembrie 2011 09:00 - Joi 8 Decembrie 2011

Categorii: Conferinte si Seminarii

Joi, 8 decembrie 2011, ora 09:00, Hotel InterContinental, Bucureşti va găzdui masa rotundă “Soluţii de dinamizare a pieţei automotive din România“, eveniment dedicat industriei automotive din România ce are drept obiectiv implicarea specialiştilor din domeniu in discuţia principalelor puncte de interes din industria auto şi în realizarea unei analize a perspectivelor de dezvoltare in 2012.

Piaţa automotive reprezintă şi principalul motor al exporturilor româneşti, exportul de vehicule şi componente auto reprezentând aproape 20% din totalul realizat de România în 2010.

Balanţa export-import a atins anul trecut un excedent de aproape 3 miliarde de euro, industria automotive contribuind astfel la o scădere a deficitului comercial al României. În plus, statul român a încasat aproximativ 1,5 miliarde de euro la buget din impozite, taxe şi contribuţii aferente exportului din industria automotive.

Raportată la vârful înregistrat în 2007, de peste 310.000 unităţi vândute, în ultimii patru ani piaţa românească a vânzărilor auto a scăzut cu aproape 70%. În primele trei trimestre ale lui 2011, vânzările au scăzut cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2010. În acest context importatorii şi dealerii auto încearcă să găsească soluţii de dinamizare a vânzărilor, să ofere servicii conexe care să atragă clienţii, fie că vorbim de persoane fizice sau de segmentul corporate, în special vânzarea pentru parcul de flote al companiilor.

Piaţa auto românească, spre deosebire de cea din vestul Europei, se bazează în mod special pe creditare, fie că vorbim de credite bancare sau leasing, şi nu pe economii. În aceste condiţii este important cum vor reacţiona băncile la nevoile pieţei şi care sunt perspectivele de relansare a leasing-ului pe segmentul corporate.

Evenimentul constituie un prilej de analiză şi dezbatere a industriei automotive din România, fiind adresat: asociaţiilor din industria automotive, companiilor producătoare de vehicule şi componente auto, importatorilor şi dealerilor auto, furnizorilor de soluţii, echipamente şi servicii specifice industriei, comercianţilor de maşini second-hand, service-urilor auto şi dezmembratorilor, băncilor, companiilor de leasing şi leasing operaţional, investitorilor, companiilor de asigurări, companiilor de rent-a-car, companiilor de consultanţă şi caselor de avocatură.

Printre temele discutate la evenimentse numără: Care sunt pespectivele exporturilor industriei automotive pentru 2012? ; Cum vor evolua vânzările auto în 2012?; Cu ce servicii conexe (marketing şi vânzări) şi soluţii inovative vin importatorii şi dealerii pentru a dinamiza vânzările auto?; Cum va ajuta industria auto Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Naţional Auto – Rabla 2012?; Care va fi trendul vânzărilor către companii şi care sunt soluţiile pentru flote? Avantajele externalizării serviciilor în domeniul auto; Care sunt perspectivele creşterii creditării şi ce soluţii concrete propun băncile pentru sectorul auto?; Care sunt soluţiile pentru relansarea leasing-ului pe segmentul corporate?; Cum pot creşte volumul vânzărilor programele “buy-back”?; Nou vs. Second-hand. Cum va arăta anul viitor piaţa auto second-hand?; Care sunt pespectivele de creştere a pieţei anvelopelor?; Cum va evolua piaţa asigurărilor auto în 2012? Cum vor evolua tarifele de primă RCA şi Casco anul viitor?.

Evenimentul se bucură de susţinerea: TVR Info, RFI Romania, Wall- Street, Automarket, Romania libera, Academia Catavencu, Calendar Evenimente, Ziare.com, Business- Edu, 9 a.m., AIDA, Business Live, Ziarul de Business.

“Soluţii de dinamizare a pieţei automotive din România“ va avea loc pe 8 decembrie 2011, ora 09:00, la Hotel InterContinental, Bucureşti.







Despre Medien Conferences

Medien Conferences este divizia de evenimente business a grupului Medien Holding. Evenimentele Medien Conferences oferă mediului românesc de business o platformă dinamică de dezbateri şi networking.

Medien Conferences organizează evenimente dedicate mediului de afaceri din diverse domenii precum: energie, infrastructură & transporturi, FMCG & retail, asigurări, financiar-bancar, agricultură, IT & telecom, home&deco.

Divizia de evenimente business oferă şi posibilitatea organizării de evenimente personalizate în funcţie de necesităţile companiilor.

Portofoliul Medien Holding include cotidianul România liberă, site-ul www.romanialibera.ro, săptămânalul de satiră Academia Caţavencu si site-ul www.acadaemiacatavencu.info, Hiparion Publishers (revistele Hiparion - „Căminul", „Casa Mea", „Domus" şi „Planul Casei Mele", revista de B2B „Unelte şi echipamente", site-ul www.casamea.ro, emisiunea TV "Căminul de 5 stele"), tipografia United Print, agenţia de comunicare branding şi corporate media Corporate Media Publishing, divizia de evenimente muzicale Medien Events şi divizia de evenimente de business, Medien Conferences.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la: andreea.paun@medienholding.ro, conferences@medienholding.ro, telefon 021.202.81.69 sau sa accesati www.mhconferences.ro


Mai multe detalii: http://www.mhconferences.ro/uncategorized/solutii-de-dinamizare-a-pietei-automotive-din-romania.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 723

Eveniment postat de organizator

andreea paun

Adaugat in urma cu 4536 zile, 24 Nov. 2011

Adaugat de andreea_paun

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .