poze practica taoista a viselor si alchimia interna

Practica taoista a viselor si alchimia interna

Bucuresti , Bucuresti. Joi 3 Septembrie 2015 19:00 - Duminică 6 Septembrie 2015
Hotel Siqua, Calea Plevnei 59A, sala Roma

Categorii: Conferinte si Seminarii

Viata este un vis pe care-l cream chiar noi

Cum vi s-ar schimba viata daca ati transforma orele dedicate somnului in fiecare noapte intr-o experienta constienta? Acest lucru este posibil daca invatam visarea lucida si exploram in mod constient lumea viselor atunci cand dormim.

De-a lungul timpului, in numeroase culturi, somnul si visele au fost privite ca o poarta catre un loc la fel de real ca lumea fizica, unde putem intra in contact direct cu fortele divine, un taram care ne ofera posibilitatea de a ne cunoaste mai bine pe noi insine si de a percepe adevarul.

Practica taoista a viselor ne permite sa exploram avantajele visarii lucide la un nivel nebanuit de profund. Lucruri care sunt foarte greu de schimbat in starea de veghe pot fi schimbate fara prea mult efort in lumea viselor. Practica taoista ne invata sa ne modelam si sa ne perfectionam corpul energetic subtil, cele 12 spirite ale organelor vitale si meridianele asociate acestora. In aceasta practica se folosesc principii ale alchimiei interne pentru a intelege ca viata este un vis pe care-l cream chiar noi. Vom invata cum sa modelam curgerea acestui vis pentru a ne bucura de o viata lucida si implinita. Este o ocazie deosebita de a invata tehnici stravechi ale viselor de la unul dintre putinii profesori care le predau in lumea occidentala.

Ce vom invata:
- Cum sa depasim obstacole si sa rezolvam conflicte interioare vechi
Maestrii taoisti foloseau practica viselor pentru a-si implini destinul si pentru a depasi obstacolele interioare din calea evolutiei lumesti si spirituale. In asa-numitul taram astral, unde rezistenta e mult mai redusa decat in lumea fizica, putem lucra cu subconstientul nostru, cu convingeri si emotii confuze sau conflictuale. Deseori nu reusim sa manifestam in lumea exterioara ceea ce dorim deoarece spiritele interioare ale corpului nostru, ceea ce taoistii numesc zeii organelor vitale, sunt imprastiate sau chiar in relatii conflictuale. Vom invata cum sa depasim aceste conflicte interioare si sa intram in contact cu sinele nostru superior. Lucruri pe care le invatam in starea de veghe, precum WuJi Gong si meditatiile alchimiei interne taoiste, pot fi folosite in practica viselor pentru a accelera implinirea destinului lumesc (ming) si spiritual (xing)
- Cum sa inducem visarea lucida
Unul dintre principalele secrete este sa va asigurati ca inainte de a adormi aveti un nivel ridicat de energie, altminteri veti cadea imediat in starea de inconstienta. La curs vom invata o metoda de Qi Gong taoist care induce visarea lucida inainte de a adormi.
- Comanda visului
Cel mai important aspect al practicii taoiste este comanda visului. Este o comanda pe care o dati chiar inainte de a adormi pentru ca sa va fie foarte clar ce vreti sa obtineti in starea de vis lucid. Este acelasi lucru cu cultivarea sinelui in starea de veghe,
- Visare in grup
De asemenea, vom incerca, pentru prima data in Romania, sa inducem o stare de vis lucid in grup, care ne permite sa ne trezim cu totii in taramul viselor si sa interactionam in mod constient. Pentru a dobandi aceasta constiinta superioara de grup, este necesar ca participantii sa fie pregatiti. La sfarsitul acestei prezentari veti gasi cateva etape foarte importante pe care se recomanda sa le parcurgeti inainte de a veni la curs.

Marele Kan & Li (formual avansata a apei si a focului)
*Formula primara a apei si a focului (micul kan & li) pentru dizolvarea granitelor intre exteriorul nostru si lume (pe care Andrew a mai predat-o in taberele de la Bran anii trecuti).
*Cum sa vorbim cu corpul energetic al pamantului, sa stimulam spiritele celor cinci directii, sa depasim frica de “partea intunecata” si sa asistam la schimbarile pamantului.
*Cum sa absorbim si sa combinam puterea soarelui si a lunii in vasul alchimic al plexului solar.
*Cum sa amestecam si sa digeram esentele superioare yin si yang ale focului vulcanic, ale oceanului, ale copacilor si florilor, ale fortelor umane colective.
*Nasterea copilului nemuritor
*Dezvoltarea compasiunii interioare fata de toate fiintele
*Folosirea puterii celor cinci directii sacre
*Vindecarea problemelor si a bolilor ancestrale
*Calatorie catre centrul planetei noastre
*Dizolvarea qi-ului “rau”, a fantomelor flamande
*Cum nemuritorii planetei ne hranesc inteleptul interior
*Implinirea destinului lumesc

Cursul va fi sustinut de Andrew Fretwell, instructor senior in sistemul Universal Tao al maestrului Mantak Chia. Andrew are peste 25 de ani de experienta in alchimia interna taoista, qi gong pentru sanatate si vitalitate si Chi Nei Tsang (masaj terapeutic abdominal). Este creatorul metodei de masaj energetic Original Feeling Touch (http://oft-touch.com) si cel care a adus in Romania sistemul Cheile Genelor, bazat pe cartea lui Richard Rudd (http://born-genius.com). De asemenea, este fondatorul WuJi Gong - A WorldWide Awakening, o organizatie non-profit prezenta in 17 tari de pe glob (http://wuji-gong.org).

Program
Joi 3 septembrie, orele 19 - 22: Introducere in practica taoista a viselor (seminar)
Vineri 4 septembrie, orele 17 - 22
Sambata si duminica 5 si 6 septembrie, orele 10 - 18

Locatie
Hotel Siqua, Calea Plevnei 59A (in apropiere de statia de metrou Eroilor si de parcul Operei), sala Roma, etaj 1

Pret
Pret seminar introductiv 3 sept. : 80 lei
Pret curs 3 - 6 sept.(inclusiv seminar):
580 lei pentru persoanele inscrise de la inceput
600 lei pentru cei care se inscriu dupa seminar (80 seminar + 520 pentru urmatoarele 3 zile)
500 lei pentru pensionari, studenti, instructori WuJi Gong

Inscrieri:
0724 275 957, andreea_lutic@yahoo.com

* Important: Pentru a beneficia din plin de acest curs, va recomandam urmatoarele: *
Cu o luna inainte de curs, practicati in mod consecvent urmatorii pasi:
1. Tineti un jurnal al viselor
Tineti langa pat un caiet si ceva de scris sau un reportofon. De fiecare data cand va treziti, fie ca trebuie sa mergeti la baie, sa beti apa sau sa va incepeti activitatile zilnice, mai intai ramaneti pe loc. Din momentul in care va miscati o sa va fie din ce in ce mai greu sa va amintiti ce-ati visat. Incepeti sa va amintiti visele, concentrandu-va asupra detaliilor - culori, emotii, oameni, cuvinte, locuri. Cand visul incepe sa se deruleze in mintea dvs., notati-l in caiet (sau povestiti-l cu voce tare si inregistrati-va). Scrieti absolut tot ce va amintiti. Toate detaliile sunt importante. Daca aveti doar o amintire vaga despre culoarea albastra, notati acest lucru. Tineti jurnalul viselor separat fata de alte jurnale. Va va ajuta sa aveti vise mai vii si mai detaliate, iar cu cat il luati mai in serios, cu atat cresc sansele sa aveti vise lucide.
2. WuJi Gong
Invatati si practicati WuJi Gong inainte de curs si in fiecare seara, inainte de culcare. Inainte de a practica, stabiliti-va intentia de a va activa corpul din vis si de a va trezi in timp ce visati. Pe pagina http://wuji-gong.org/ro/ gasiti instructori de la care puteti invata WuJI Gong (se invata foarte usor si repede, in cateva ore).
3. Ancora simbolica
Gasiti o metoda simbolica de a va trezi in vis. O metoda recomandata este aceea pe care i-a aratat-o samanul mexican Don Juan lui Carlos Castaneda - aceea de a-si privi mainile. Cum se procedeaza? In timpul zilei, ori de cate ori puteti, priviti-va mainile si intrebati-va: "Acum visez? Sau sunt treaz?" Daca faceti asta in mod consecvent in stare de veghe, cresc sansele sa o faceeti si in timp ce visati. Este o metoda puternica si, deoarece mainile dvs. vor arata adesea cu totul altfel in vis, puteti sa va "treziti" si sa incepeti sa visati lucid.

Aceste trei metode, practicate in mod consecvent inainte de curs, va pregatesc pentru o sondare extrem de profunda a propriului dvs. inconstient si contribuie la vindecarea si integrarea lumii dvs. interioare.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1374
andreea lutic

Adaugat in urma cu 3172 zile, 23 Iul. 2015

Adaugat de Rosemarie

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 72

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .