poze scoala de vara de astronomie planete stele cazatoare si eclipse

Scoala de vara de Astronomie: planete, stele cazatoare si eclipse

Bucuresti , Bucuresti. Luni 4 August 2014 19:00 - Vineri 8 August 2014
Str. Popa Soare nr.40

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 8/14

Fundatia Calea Victoriei va invita in trei seri de august la discutii despre Universul pe care il locuim in cadrul Scolii de vara de Astronomie: planete, stele cazatoare si eclipse (4-6 august) cu astronomul Adrian Sonka.

Pentru ca vara cerul instelat ne ofera un spectacol fascinant, Fundatia Calea Victoriei va invita in trei seri de august la discutii despre Universul pe care il locuim in cadrul Scolii de vara de Astronomie: planete, stele cazatoare si eclipse (4-6 august) cu astronomul Adrian Sonka.

Adrian Sonka, astronom si coordonator al Observatorului «Vasile Urseanu» din Bucuresti, ne povesteste cum am ajuns, in timp, sa cunoastem planetele si sa intelegem fenomene astronomice multa vreme percepute ca semne si indicii care ar fi dezvaluit un viitor mai mult sau mai putin fericit pentru semenii nostri din alte timpuri. :)

De ce eclipsele nu ne mai sperie, cum de in prezent ne face placere sa urmarim plonjeul stelelor cazatoare, cum functioneaza o sonda spatiala si care este planeta pe care viata ar fi posibila? Iata cateva dintre subiectele pe care le vom aborda in expeditia noastra de vara prin misterele Universului.

Temele scolii de vara de astronomie sunt:
1. Planetele din sistemul solar sunt diferite ca marime si conditii. Vom afla cum de am reusit sa cunoastem atat de multe lucuri despre ele si daca ne putem acomoda pe vreuna dintre ele. Vom vedea imagini luate de sondele spatiale sau de pe Terra, imagini prin care niste puncte luminoase devin adevarate lumi.
2. Fenomenele astronomice iti dau senzatia ca ceva se petrece in Univers si ca acesta nu este fix. Ne vom ocupa de eclipse, stele cazatoare, conjunctii si ocultatii.
3. Folosindu-ne de ultimele descoperiri, putem afla daca Universul este prielnic pentru viata. Vom calcula cate civilizatii sunt in Univers si cat de departe a ajuns primul episod din serialul Dallas. :) Oare se afla cineva in spatiu care ne poate asculta?

Lector: Adrian Sonka
Data incepere: 4 august 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Frecventa zilnica: luni-miercuri, 4-6 august
Cost: 140 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/scoala-de-vara-de-astronomie-planete-stele-cazatoare-si-eclipse-4-6-august/

Pret bilet: 140 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1385

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3558 zile, 22 Iul. 2014

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .