poze tarotul si lumea simbolurilor o cale catre realitate

Tarotul si Lumea simbolurilor – o cale catre realitate

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Aprilie 2016 19:00 - Luni 18 Aprilie 2016
Calea Victoriei 56, intrare din Str. Ion Campineanu (Sala Tonitza, et. 4)

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 50/70

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 18 aprilie, ora 19:00, la conferinta sustinuta de Georges Colleuil, scriitor si creator al Referentialului Arhetipurilor Personale: Tarotul si Lumea simbolurilor – o cale catre realitate.

Pe langa medicina si psihoterapie, exista si alte forme de terapii, terapii pe care le numim naturiste, diferite, paralele, blande sau chiar alternative.

Cel mai adesea, lucrul cu terapiile alternative favorizeaza decodificarea simbolului pentru a putea astfel dezactiva simptomul, proces intalnit adesea in analiza viselor sau art terapie. Printre toate acestea, universul simbolic continut de arhetipurile din Tarot reprezinta creatia desavarsita a spiritului omenesc care reveleaza ceea ce este universal in natura umana.

Interventia terapeutica ce foloseste Tarotul permite o mai buna observatie, explorare si transformare a suferintei si angoasei din om.

Cele 22 de arcane majore din Tarot constituie primele 22 note fundamentale ale regatului simbolurilor, iar arcanele minore ne aduc la cunostinta patru elemente terapeutice.

Asadar Eremitul (Arcana 9) intruchipeaza arhetipul pe care Carl Gustav Jung il descria drept Batranul Intelept, Roata Norocului (Arcana 10) ne vorbeste despre terapia transgenerationala si despre mecanismele inconstiente cu care ne confruntam, Papesa (Arcana 2) si Imparateasa (Arcana 3) oglindesc relatia cu mama, Nebunul (Arcana fara numar) ne vorbeste despre samanism, Temperanta (Arcana 14) despre sofrologie, Spanzuratul (Arcana 12) despre homeopatie, Imparatul (Arcana 4) sau Justitia (Arcana 8) despre medicina chinezeasca, Forta (Arcana 11) evoca vindecarea cu ajutorul energiilor, Judecata (Arcana 20) reflecta vindecarea spirituala, Lumea (Arcana 21) – tot ceea ce tine de tratamentele holistice etc.

Observam ca totul este interconectat si ca Tarotul reprezinta un unificator exceptional!

De asemenea, folosim Tarotul din punct de vedere psihologic in incercarea de a clarifica o situatie, de a rezolva un conflict sau a da sens unui eveniment. Tarotul ne ajuta sa plonjam in inima simbolului, simbol care ne conecteaza la arhetipuri si astfel la inconstientul colectiv ce conecteazaviata noastra cotidiana la fundamentul nostru vital arhaic.

Tarotul este un instrument care poate inlesni autovindecarea, el conducand catre o mai buna cunoastere de sine si de a descoperi astfel sursa suferintelor.

Lector: Georges Colleuil
Data: 18 Aprilie 2016;Ora 19:00
Cost: 35 ron, Cost redus: (card fidelitate, studenti, pensionari) 30 ron
Loc desfasurare: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, intrare din Str. Ion Campineanu (Sala Tonitza, et. 4)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2016/tarotul-o-intelepciune-ancestrala-in-slujba-terapiilor-contemporane/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 727

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2913 zile, 07 Apr. 2016

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .