poze urzeala tronurilor o saga mitologica

Urzeala Tronurilor – O saga mitologică

Bucuresti , Bucuresti. Luni 31 Octombrie 2016 18:30 - Luni 31 Octombrie 2016
Str. Ion Ghica, nr.13, parter

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 100/300

De ce personajele din serialul "Urzeala tronurilor" ne permit să conştientizăm firul roşu din marile curente ale filosofiei, știinţelor politice și psihologiei? În această conferință, Georges Colleuil propune explorarea punţilor dintre mitologie și realitate, invitându-ne într-o incursiune plină de tâlc prin lumea misterioasă a simbolurilor şi arhetipurilor inconştientului colectiv. Conferinta va avea loc pe 31 octombrie 2016, ora 18:30 la Universitatea “Spiru Haret”, Sala Studio, Str. Ion Ghica, nr.13, parter.

Eroii din îndrăgitul serial de televiziune "Urzeala tronurilor", asemeni personajelor din mitologie, cât și arhetipurilor din arcanele de Tarot, pun în scenă aventuri care se aseamănă, în mod alegoric, cu multe dintre peripeţiile noastre cotidiene. Întâlnim, așadar, tema protecției teritoriului la regina Cercei, personaj ce corespunde arhetipului Împărătesei; tema transformării prin metafora morţii şi a renaşterii, cât şi căutarea identității la John Snow, corespondentul Arcanei 13; tema serviciului și a spiritului cavaleresc la Brienne de Torth, asociată simbolisticii arcanei “Steaua”; motivul închiderilor succesive, corelat cu personajul Sansa Stark, face trimitere la semnificaţia arcanei “Casa Domnului”; setea de răzbunare a Aryei ne trimite cu gândul la simbolistica “Justiției” și exemplele pot continua astfel pentru fiecare personaj în parte.

Pentru un fin cunoscător al simbolurilor, specialist în mitologie şi lingvistică, cum este Georges Colleuil, imaginarul specific serialului “Urzeala Tronurilor” reprezintă un teren de analiză psihologică şi filosofică extrem de ofertant. Prin urmare, publicul va avea ocazia să îl urmeze pe firul conexiunilor subtile pe care le va realiza între diferitele straturi psihologice, simbolice, filosofice şi mitologice prezente în film.

Georges Colleuil este psihoterapeut, filozof, cercetător şi scriitor francez de renume internaţional. Pasionat de ştiinţele sufletului, Georges Colleuil a scris până în prezent numeroase cărţi despre funcţiile terapeutice ale simbolurilor şi a elaborat metode originale de sprijin pe calea evoluţiei noastre interioare şi exterioare, precum “Référentiel de Naissance” (Referenţialul Arhetipurilor Personale), “Onomasofia”(procedeu de decodare a semnificaţiei numelor şi prenumelor) sau “Mitograma” (metodă de analiză şi consolidare a mitului personal). Punctul comun în fiecare dintre metodele pe care le-a dezvoltat Georges Colleuil, constă în faptul că a reuşit de fiecare dată să convertească fundamentele unor cunoaşteri străvechi în instrumente de explorare şi dezvoltare personală puse în slujba oamenilor de azi.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile

Mai multe detalii: http://www.pandorrastyle.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 751

Eveniment postat de organizator

ioana marin

Adaugat in urma cu 2717 zile, 20 Oct. 2016

Adaugat de ioana marin

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 117

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .