poze viziunea buddhista asupra suferin ei i remediului ei
poze viziunea buddhista asupra suferin ei i remediului ei poze viziunea buddhista asupra suferin ei i remediului ei poze viziunea buddhista asupra suferin ei i remediului ei

Viziunea buddhistă asupra suferinței și remediului ei”

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Septembrie 2015 19:00 - Duminică 6 Septembrie 2015
Casa de Cultură a Studenților București, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect.1.

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 12/600

În perioada 4-6 septembrie 2015, Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, unul din principalii fondatori și îndrumători spirituali al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveția, revine în România, la invitația Asociației Rabten Compassionate Wisdom, prin sprijinul editurii Herald şi al Centrului Seeds for Happiness. Seria de evenimente începe vineri seară, 4 septembrie, ora 19.00, printr-o conferință publică cu intrare liberă la Casa de Cultură a Studenților din București și continuă cu un week-end de prelegeri deschise la Centrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 5-6 septembrie.

Cu această ocazie, avem onoarea de a vă invita în ziua de vineri, 4 septembrie, între orele 19:00 – 20:30, la conferința publică cu tema ”Viziunea buddhistă asupra suferinței și remediului ei” la Casa de Cultură a Studenților București, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect.1.

INSCRIERE http://rabten.ro/inscriere-eveniment-rabten-ro/

Conferința va fi transmisă live stream pe www.rabten.ro / www.edituraherald.ro cu sprijinul celor de la www.privesc.eu

Calea arătată în buddhism are un mesaj universal valabil și este benefică pentru toți cei care aspiră la fericire, indiferent de cultura sau religia căreia aparțin. În consecință, dacă am încerca să rezumăm buddhismul, una dintre variante ar fi că este un mijloc prin care învingem suferința minții și prin care realizăm atât propria noastră fericire, cât și a celorlalți.

In buddhism se vorbește adesea despre Nirvana, însă de multe ori percepem acest termen cu conotații diverse, abstracte sau cu preponderență mistică. Totuși, dacă cercetăm rădăcina cuvântului descoperim că înseamnă doar ”dincolo de suferință” sau ”absența suferinței”. În cadrul acestei întâlniri, Venerabilul Gonsar Tulku Rinpoche va împărtăși din cunoașterea sa vastă și profundă, ajutându-ne să înțelegem perspectiva buddhistă asupra suferinței și, îndeosebi, să descoperim remediul care ne va conduce dincolo de suferință, pentru a trăi o viață fericită în armonie cu sine şi ceilalți.

Astfel prin exemplul insuflat de propria persoană, precum și prin învățăturile transmise, avem ocazia rară de a intra în contact cu o minte realizată, ce poartă pecetea unei forțe şi a unei clarități luminoase.

În continuarea conferinței, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Cele mai interesante întrebări vor fi premiate cu cartea ”Să învingem egoismul”, volum ce va fi lansat în aceeași seară. Editura Herald va fi de asemenea prezentă la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii.

Evenimentul este dedicat publicului larg și vine în întâmpinarea omului modern, ce aspiră să își dezvolte mintea într-un spirit de compasiune și înțelepciune. Oricine este binevenit să participe, nu sunt necesare cunoștințe anterioare legate de Buddhism.

Vă reamintim că în următoarele două zile din week-end, 5-6 septembrie, invitatul nostru va continua să susțină la Centrul Seeds for Happiness, prelegeri cu tematica „Cele Patru Adevăruri Nobile”, esența tuturor Învățăturilor pe care Buddha le-a transmis discipolilor.

Primele învățături pe care Buddha le-a transmis se referă la Cele Patru Nobile Adevăruri. Predând aceste învățături a vrut să ne arate foarte clar și precis situația noastră actuală, fundamentală, obișnuită. Astfel, procedeul explicat de Buddha în Cele Patru Adevăruri Nobile este asemănător celui pe care-l utilizăm atunci când îngrijim un bolnav. Pentru a avea grijă de un bolnav, este mai întâi indispensabil să știm de ce anume suferă (Adevărul Nobil al Suferinței) și apoi să cunoaștem cauza suferinței lui (Adevărul Nobil al Cauzei Suferinței). Aceasta, însă, nu este de ajuns. Este nevoie ca persoana respectivă să vrea să elibereze de boală (Adevărul nobil al Încetării Suferinței), nu să rămână indiferentă. Este, deci, esențial ca bolnavul să-și dea seama în mod corect de situația în care se află, pentru ca apoi să fie deschis a căuta şi lua tratamentul care îl poate vindeca (Adevărul Nobil al Căii).

În aceeași manieră Cele Patru Adevăruri Nobile au fost explicate de Buddha, care este deseori comparat cu un doctor și învățăturile sale, Dharma, sunt privite ca un medicament.

Detalii despre invitat:
Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, în Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul lui Geshe Rabten Rinpoche, cel care, la îndemnul actualului Dalai Lama, a devenit principalul fondator al unei tradiții pure şi complete a Dharmei în Europa. Maestrul Gonsar Rinpoche este unul dintre principalii fondatori ai Centrului de Înalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elveţia. Gonsar Rinpoche a studiat îndelung învăţătura lui Buddha şi transmite cunoașterea sa mai departe, atât ascultătorilor occidentali, cât şi celor tibetani, studenților laici şi călugărilor. Venerabilul Maestru oferă cu regularitate învățături direct în limbile franceză, engleză, germană și tibetană.

Născut în 1949 la Shigatse, într-o familie cu descendențe regale, la vârsta de 6 ani se înscrie la Mănăstirea Sera din Lhasa, Tibet, unde evoluează sub îndrumarea Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Gonsar Tulku Rinpoche a primit învațătura direct de la Dalai Lama și de la alți maeștri consacrați.Costuri și înscriere:

Conferința publică de vineri, 4 septembrie, ora 19:00, este cu INTRAREA LIBERĂ!
Cine dorește însă să contribuie, sugerăm o donație de 20 RON. Înscrierea prealabilă este opțională, însă utilă pentru buna organizare! Conferința va fi transmisă live stream pe www.rabten.ro si www.edituraherald.ro cu sprijinul www.privesc.eu
Pe durata învățăturilor din week-end, 5-6 septembrie, taxa de participare este de 150 RON/2 zile sau 80 RON/zi. Persoanele care momentan nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă, șamd.) dar își doresc să participe, sunt încurajați să contacteze organizatorii pentru a beneficia de bursele cu participare gratuită.
Program în weekend: 9:30–18:00, cu pauze scurte, la intervale regulate de timp și o pauza lungă pentru masa de prânz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugați să consulte regulile de comportament. Participarea sa face pe baza înscrierii prealabile, locurile sunt limitate. Adresa centrului este: Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sect 4.
Pentru mai multe detalii şi înscrieri vă rugăm să ne scrieți la adresa: info@rabten.ro sau accesând formularul de înscriere de mai jos:

http://rabten.ro/inscriere-eveniment-rabten-ro/

Mai multe detalii: http://rabten.ro/gonsar-tulku-rinpoche-in-perioada-4-6-septembrie-2015-la-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 623

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 1650 zile, 20 Aug. 2015

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .