poze expozitie foto street views a priori la prioritea

Expozitie Foto: Street Views á-Priori la PrioriTea

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 16 August 2013 19:00 - Sâmbătă 31 August 2013
PrioriTea (Str. Romulus nr.41)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Re-descopera spatiul si viata citadina intr-o expozitie de street photography semnata Cristian Munteanu, Hajdu Tamás, Olah Laszlo-Tibor si Sorin Vidis

Viata de zi cu zi, surprinsa de camerele a 4 fotografi profesionisti, se dezvaluie prin imagini la PrioriTea incepand cu data de 16 august 2013, cand are loc vernisajul expozitiei Street Views á-Priori

Cristian Munteanu, Hajdu Tamás, Olah Laszlo-Tibor si Sorin Vidis prezinta aspecte si momente surprinse din viata cotidiana, care se dezvaluie in obisnuitul, bizareriile, periodicul sau unicitatea lor pe care de multe ori le trecem cu vedere, dar care definesc viata actuala.

“Orasul a devenit de multa vreme un apriori al existentei omului contemporan, refuzandu-se experientei vizuale inocente, spontane, nedeclansanta de vreo sursa exterioara.


Aceasta Devenire nebuna la care era supus mediului urban a fost facuta vizibila abia prin intermediul fotografiei. Ea a constituit una dintre formele prin care noul tip uman pentru care orasul reprezenta deja un habitat la care se adaptase pe deplin, acest nou locuitor al orasului redevenea constient de concretetea, de realitatea acestuia, realitate pe care incepuse sa o ignore, sa o considere ca implicita. “ a declarat George Paunescu, curatorul expozitiei


PrioriTea gazduieste in data de 16 august 2013 vernisajul acestei expozitii deosebite, care va putea fi admirata pana la finalul luni august in camerele casei racoroase de pe str. Romulus 41, odata cu gustarea unei limonade delicioase.

Cine sunt fotografii expozanti?

Sorin Vidis si-a cumparat prima camera in 2005 pe cand locuia in Sibiu. Initial a fost mai mult un impuls de exercitare a posesiei fata de imprejurimile care il atrageau si un mod de a le “lua” cu sine acasa. De atunci a trecut prin mai multe genuri fotografice, a invatat mai multe si despre fotografie si despre viata si pe parcurs paradigma fotografiei in cazul sau a cunoscut o intorsatura la 180 de grade de la posesie la impartasire, de la egoism la altruism. A descoperit cu placere ca fotografia poate fi nu numai o unealta personala de satisfacere a eului dar si un instrument de constientizare. In prezent este mai interesat de fotoreportaj, documentar si de street. In principal este atras de compozitii care emana o atmosfera speciala punctate cu bizarerii insinuate de gesturi sau obiecte auxiliare. “Cam de un an si jumatate trag aproape numai pe film, pe de o parte probabil din snobism, pe de alta pentru motive obiective (textura si latitudinea de expunere a filmului contribuie la atmosfera cadrului), pentru ca ma disciplineaza si ma forteaza sa fiu mai selectiv si de asemenea pentru toata povestea si asteptarea din spatele procesului. E frumos sa te simti ca un copil in preajma Craciunului in fiecare saptamana.”

Hajdu Tamás, de profesie medic veterinar, s-a apropiat de fotografie in 2005, palmaresul acestuia numarand astazi mai multe expozitii personale si de grup cat si aparitii regulate cu articole si fotografii in cele mai importante reviste de specialitate de la noi si premii la concursuri nationale si internationale. Daca majoritatea artistilor fotografi isi aleg anumite genuri fotografice pe care le dezvolta si in cadrul carora performeaza, Tamás nu se cantoneaza, fiind adeptul mai multor genuri fotografice care il definesc si pe care le practica foarte bine. In timp si-a creat un stil propriu, bazat uneori pe experiment, care il particularizeaza in randul artistilor fotografi. El penduleaza adesea intre fotografia conceptuala, “de laborator”, in care creeaza lumi diverse, pe care adesea le stim din jocurile si povestile copilariei, imbinand foarte bine meseria si pasiunea pentru animale cu arta fotografica, si fotografia realitatii imediate. Din galeria sa au fost prezentate participantilor o parte din fotografiile ce au facut subiectul expozitiilor Files si Eastern Block (fotoreportaj), precum si seriile sale de fotografie macro (intitulata Herbalizers) si fotografie conceptuala-experiment intitulata Laboratoires, pe aceasta din urma Tamás caracterizand-o ca fiind “acea joaca a copilariei, un pic , transpusa si readaptata anilor maturitatii, un joc al introspectiei si al devenirii.” Dintre premiile si succesele pe care si le-a adaugat de-a lungul timpului in portofoliul personal amintim: premiul Digifoto 2008, premiul pentru cel mai bun blog foto – Goldenblog 2008, calificarea in finala concursului Lumix 2008, precum si calificarea, la inceputul acestui an, in finala concursului international de fotografie “Sony World Photography Awards”, cu fotografia intitulata “Vagon”.

Olah Laszlo-Tibor s-a nascut in 1974 la Salonta si traieste in Baia Mare. A absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara, sectia Autovehicule Rutiere si lucreaza in domeniu. ”Fotografia pentru mine inseamna principalul mod de recreere si de exprimare. Stilul meu preferat este fotografia de strada, imi place sa surprind momente din viata oamenilor obisnuiti din jurul nostru. Niciodata nu plec de acasa fara un aparat foto in geanta, folosesc alternativ aparate pe film si digitale. Am participat la numeroase expozitii si concursuri in Romania si in afara granitelor tarii cu rezultate notabile.”

Cristian Munteanu s-a nascut pe 23 decembrie 1978.
“Iarna grea. Tata si fratele meu erau la colindat. Mama primea daruri. Sau cel putin asa-mi place sa cred. Am inceput cu diafilme si cu pick-up. In 2010 am imprumutat un aparat foto si am inceput sa exersez. Acum un an, dupa ce am clarificat ca fotografia nu e un moft, mi-am luat propria camera. Si exersez in continuare. Fara sa fi mers la vreun curs, workshop sau altceva. Doar uitandu-ma la cadrele celor mari si iesind pe strada. Si simtind. Si gandind. Neaparat, gandind.”

***
Despre PrioriTea

Un loc dedicat oamenilor pasionati de frumos si care stiu sa aprecieze muzica buna si mancarea delicioasa si rafinata in acelasi timp, PrioriTea a fost deschis la finalul lunii iunie 2013 in Bucuresti de un grup de tineri entuziasti.

Ce diferentiaza PrioriTea? Poate felurile numeroase de limonade disponibile sau faptul ca poti servi micul dejun la orice ora din zi sau seara, poate specialitatile culinare deosebite pe care nu te-ai astepta sa le gasesti intr-o gradina atat de intima sau poate evenimentele culinare deosebite organizate. Fiecare vizitator a gasit alte motive, dar ne bucura ca au revenit si in alte seri sau zile alaturi de noi, la PrioriTea.

Va asteptam in vizita pe str. Romulus nr. 41 in fiecare zi intre orele 10 si 22.
Rezervari la 0751.409.485, 031. 421.00.76 sau la rezervari@prioritea.ro

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/221396668014007/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1088

Eveniment postat de organizator

prioritea

Adaugat in urma cu 3903 zile, 13 Aug. 2013

Adaugat de PrioriTea

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .