poze rugby natural

RUGBY, NATURAL!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 17 Mai 2019 18:00 - Vineri 17 Mai 2019
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 5/1000

Muzeul Antipa vă invită la vernisajul expoziției temporare „RUGBY, NATURAL!”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită vineri, 17 mai 2019, la ora 18:00 la vernisajul expoziției „Rugby, Natural!”, având ca temă simbolistica elementelor naturale prezente în diferitele embleme ale echipelor de rugby din lumea largă.
Sport, simboluri naturale, identitate, forță și determinare, valori culturale, în Sezonul România-Franța, la Muzeul Antipa!
De această dată, rugby-ul este cel care unește un element din natură, caracterizat de atribute precum puterea și rapiditatea, curajul, rezistența, dar și frumusețea efemeră sau pacifismul, cu atitudinile și valorile îmbrățișate de acest sport.
România are legături profunde cu Franța, de civilizație și occidentalizare a societății românești și în ce privește răspândirea la noi, a acestui sport, a culturii fizice. De la Paris, în jurul anilor 1900, tinerii români care studiaseră acolo, aduceau la București această disciplină sportivă și esența valorilor ei: integritatea, pasiunea, solidaritatea, disciplina și respectul.
Dacă sportivii francezi au ales cocoșul, pentru emblema lor, ca simbol al vigilenței, dar și al mândriei, curajului și combativității, echipa națională de rugby a României, supranumită „Stejarii” are ca identitate frunza galbenă a stejarului. Acest arbore reprezintă puterea și mândria arătate de bărbați în toate luptele lor. Galbenul face de asemenea, referință la culoarea grâului, mândria agriculturii românești.
Vernisajul de la Muzeul Antipa vă dezvăluie cine a ales floarea de cireș, laurul, vulturul de mare, trandafirul sau ursul, ca simboluri pentru echipele naționale.
La expoziție avem plăcerea să avem ca invitați și jucători de rugby ai loturilor naționale, împreună cu președintele Federației Române de Rugby, dl. Alin Petrache, fost căpitan al Stejarilor. Vernisajul va fi urmat de un cocktail precum și de alte surprize plăcute.
Manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța, „Rugby, Natural!”, expoziția realizată de Muzeul de Istorie Naturală din Toulouse va rămâne în circuitul de vizitare al Muzeului până pe data de 30 iunie 2019.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, hotnews.ro, National Geographic Romania.
Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Mai multe detalii: https://antipa.ro/product/rugby-natural/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 755

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 1770 zile, 15 Mai. 2019

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .