poze  3rusia file din natura

#3Rusia – file din natură

Bucuresti , Bucuresti. Joi 4 Aprilie 2019 18:00 - Duminică 14 Aprilie 2019
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 5/1000

#3Rusia – file din natură

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă invita joi, 4 aprilie 2019 de la ora 18:30 la vernisajul expoziției temporare de fotografie „3#Rusia – file din natură”, organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă, Centrul Rus de Știință și Cultură din România și Ambasada Federației Ruse la București.
Un număr de 80 de fotografii de o frumusețe tulburătoare dezvăluie măreția naturii din țara cu cea mai mare suprafață de pe glob, Rusia. Sunt surprinse atât maiestuoase animale sălbatice, tradițiile minorităților, ale popoarelor indigene, dar și dramaticul impact al omului asupra ecosistemelor.
Secțiunea „Lumea în mâinile noastre” invită astfel, la reflecție. Impactul emoțional este puternic atunci când vedem cum viețuitoarele își caută disperate locul, alungate de acțiunile barbare ale omului. Fie că este vorba despre fotografia unei vulpi care își face vizuina între două containere, de cei 120 de ursuleți salvați, hrăniți artificial și redați sălbăticiei sau de lupta unui temerar pentru viața animalelor cuprinse de incendiile provocate pe câmpuri, poveștile sunt sensibile. Fotografia „După zbor” spune istoria unui pui de urs, abandonat pe aerodromul Orlovka din regiunea Tver, care a fost găsit dormind pe pistă. Ursulețul Mansour a fost adoptat de piloți, găsindu-și locul într-o mare familie iubitoare.
Evenimentul va avea loc în prezența domnului Ilya Gurov, Director General al Societății Geografice Ruse, a doamnei Alyona Zatonskikh, Director de Organizare și Protocol al Societății Geografice Ruse, a doamnei Natalia Muzhennikova, Director al Centrului Rus de Știință și Cultură din România, a domnului Igor Iniushkin, Ministru-consilier în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse în România și a domnului dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa".
Cu această ocazie se va semna oficial acordul de parteneriat între Muzeul „Antipa” și Societatea Geografică Rusă, al cărui scop este promovarea de acțiuni științifice și culturale comune, precum și schimbul de informații, experiență și cunoștințe în domeniul cercetării în geografie și științele naturii.

Participanții la ceremonia de deschidere se vor bucura de un moment artistic oferit de tineri din cadrul Centrului Rus de Știință și Cultură din România, urmat de o degustare de produse tradiționale rusești.

Vă așteptăm cu drag joi, 4 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 la Muzeu și vă anunțăm, cu acest prilej, că intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare până pe data de 12 mai 2019.

Mai multe detalii: https://antipa.ro/product/3rusia-file-din-natura/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 692

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 1822 zile, 02 Apr. 2019

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .