poze luna culturii japoneze la bucure ti

LUNA CULTURII JAPONEZE LA BUCUREȘTI

Bucuresti , Bucuresti. Joi 2 Noiembrie 2017 14:00 - Joi 16 Noiembrie 2017

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

La fel ca și anul trecut, Ambasada Japoniei în România organizează în luna noiembrie o amplă serie de evenimente culturale grupate sub egida LUNII CULTURII JAPONEZE. Ediția din acest an va cuprinde printre altele prezentări de kimonouri, proiecții de filme de lung metraj, expoziții de stampe și hărți japoneze vechi, ceremonii ale ceaiului, ateliere de caligrafie, origami, sushi, conferințe pe diverse teme, lansări de carte, competiții de aikido și kendo, etc, la care vă invităm să participați.

Organizatorii ediției din acest an sunt: Ambasada Japoniei în România, Japan Foundation, Universitatea Româno-Americană, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Țăranului Român, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine - Universitatea din București, Japan Desk Scotland, Chado Urasenke Tankokai Romania, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Departamentul de Limbi Moderne și Comunicare, Asociația Cluburilor de Kendo, Iaido și Jodo, Asociația Sportivă Nobori Aikido Aikikai, Fundația Română de Aikido Aikikai, Chado Urasenke Tankokai Romania-Luminis.
Colaboratori: Ministerul Teritoriului, Infrastructurii, Transportului și Turismului din Japonia, Autoritatea pentru Informații Geospațiale din Japonia, JTI, Tenshin.
Sponsori: Takeda Pharmaceuticals, Hotel Cișmigiu, Toyota Romania.

LUNA CULTURII JAPONEZE va debuta joi, 2 noiembrie 2017, la Universitatea Româno-Americană din București cu o inedită prezentare de kimonouri realizate de către maestrul Nobuaki Tomita. Cunoscut mai ales ca designer de kimonouri, Nobuaki Tomita (care este și președintele companiei de îmbrăcăminte de lux Kyokaori din Kyoto) a realizat costumele actorilor din peste două mii de filme și seriale de televiziune japoneze. Kimonourile sale se remarcă prin imprimeuri ce redau peisaje celebre din întreaga lume și prin asocierea îndrăzneață a unor țesături și materii prime specifice locurilor pe care le vizitează. Nu de puține ori designerul apelează la coloranți neobișnuiți precum ciocolata, căpșunile, ceaiul, etc. Nobuaki Tomita a promovat tradiția kimonourilor la nivel internațional, veșmintele sale originale fiind prezentate în cadrul unor evenimente importante din SUA, China, Italia, Germania, etc.

Manifestarea care va avea loc joi, 2 noiembrie la Universitatea Româno-Americană cu participarea maestrului Nobuaki Tomita, va cuprinde: un atelier de kimonouri (între orele 14.00-15.30) unde cei interesați se pot înscrie în perioada 16-27 octombrie (detalii: office@csrj.ro) și o paradă de kimonouri (între orele 18.00-19.00), cu intrare liberă, pe podium urmând să urce studenți ai instituției gazdă. Sponsorul evenimentului este Takeda Pharmaceuticals.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1898
art production

Adaugat in urma cu 2348 zile, 24 Oct. 2017

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 227

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .