poze 100 de tradi ii romane ti
poze 100 de tradi ii romane ti poze 100 de tradi ii romane ti poze 100 de tradi ii romane ti

100 de Tradiții Românești

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Decembrie 2020 10:00 - Duminică 13 Decembrie 2020
Str. Monetariei nr. 3 (Muzeul Țăranului Român)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Eveniment repetitiv: Lunar

Asociaţia Kogaion 115 și Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită de vineri până duminică, între orele 10.00 și 18.00, la evenimentul „100 de Tradiții Românești”, în curtea interioară a muzeului, din strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!

În preajma sărbătorii Crăciunului bucureștenii sunt așteptați de producători si mici artizani cu preparate din cele mai gustoase din gastronomia tradițională: afumături din carne de porc sau de vită, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, miere de mană și șerbeturi făcute după rețetele bunicelor, palincă de prune sau de caise, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, cozonaci bucovineni, baclavale, plăcinte și prăjituri de casă. Din Botoșani va fi adus și un cozonac domnesc de 15 kilograme copt în vatră, iar pentru cei care nu au suficient timp de gătit, se găsesc sarmale împăturite, numai bune de pus la fiert acasă.
Meșteri populari vor expune tot ceea ce au lucrat peste an. Măști populare, podoabe tradiționale, jucării și piese de decor din lemn crestat, ii, sumane și covoare țesute la război, obiecte din ceramică, felicitări și ilustrții de iarnă pictate manual, globuri si bijuterii unicat din flori presate, ornamente pentru sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, păpuși în straie populare, uleiuri de lavandă, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.
Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde: pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări, fasole cu cârnăciori afumați de porc, dar și sărmăluțe cu ciuperci sau mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post, iar sâmbătă și duminica borș de pește la ceaun și saramură de crap.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail:ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 650

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1178 zile, 01 Dec. 2020

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 134

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .