poze dubla lansare de carte mirela lungu i mihail gala anu la libra

Dublă lansare de carte: Mirela Lungu și Mihail Gălățanu, la Libra

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Iunie 2014 18:30
Calea Victoriei nr. 120

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Librăria Humanitas din Fundul Curții și Editura Herg Benet vă invită joi, 12 iunie, de la ora 18.30, la o dublă lansare de carte: Mirela Lungu, cu cel mai nou volum al său de poezie – Visul unei nopți pe Facebook (Karth, 2014), și Mihail Gălățanu, cu romanul Lustruirea armelor (Herg Benet, 2014).

Lansarea va avea loc la librăria Humanitas din Fundul Curții, pe Calea Victoriei, nr. 120.
Invitați: Crina Matei, Felix Nicolau, Cristina Nemerovschi și actrița Crina Matei, care va recita din Visul unei nopți pe Facebook.

„Visul unei nopți pe Facebook” este cel de-al treilea volum de poezie semnat de Mirela Lungu. “Who the fuck is Mirela Lungu? Exclamația îmi aparține. Pe vremuri, ea era C’EST QUI ȘCOALA DE SECURITATE DE LA BĂNEASA? Răspuns: Mirela Lungu e ultimul val. O poetă de ultim val. O femeie de pe ultimul val. Filosoafă, dezinhibată, calculată și rece până în prăsele, dar gata (v-o mărturisesc cu mâna pe inimă!) de orice nebunie, amorezată până în vârful unghiilor de versul clasic, dar trăgându-și-o cu sete, în același timp, cu versul liber, capabilă de orice replice prozaice&prozastice, dar, oh și vai, în stare să îndeplinească orice dorință perversă oricărui sonet, ea este înger și demon, odaliscă&desfrânată&frescă&sfântă. În stare să te înnebunească până la lacrimi cu pozele ei poetice și cochetă până la isterie. Gata să violeze și să se pocăiască, en meme temps. Noaptea de veghe trece pentru ea ca noaptea de dragoste și vicevercea. Plângi, copilă? A fost crudă-nvinuirea…Fără razim. Fără fond…Tu ești sfântă prin iubire…:)Și parșivă până-n al noulea cer. Și vampă, fără să fi atins vreun bărbat, vreodată. Mirela Lungu este abecedarul tuturor complexelor noastre”, scrie Mihail Gălățanu, după lectura volumului. La rândul său, criticul literar Alex Ștefănescu mărturisește că “citind versurile jucăușe-tandre-deznădăjduite-senzuale-provocatoare ale Mirelei Lungu, am simțit că sunt, rând pe rând: ofițerul francez care a cucerit-o și apoi a părăsit-o pe călugărița portugheză Mariana Alcoforado, profesorul Gavrilescu, din nuvela La Țigănci a lui Mircea Eliade, îmbătat de efluvii de feminitate, sclavul de pe o plantație de cafea biciuit de stăpâna plantației. Autoarea este de o sinceritate șocantă, ca un număr de strip-tease. Inteligentă, talentată și… blondă, ea le răzbună pe blondele din bancuri.”
Volumul „Visul unei nopți pe Facebook” poate fi comandat aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/visul-unei-nopti-pe-facebook-mirela-lungu

Din romanul “Lustruirea armelor”, de Mihail Gălățanu, un roman care ne vorbește pe un ton direct, și totuși rafinat, despre maturizare, iubire, femei, pierdere, timp și în final moarte:
„Şi, totuşi, vânam ceva? Vânam femei.
Bărbatul e un vânător, nu? Născut vânător.
Lustruiţi armele. Bine, bine, le lustruim, dar pentru ce?
Aşa, pur şi simplu. Trebuie să lustruieşti ceva.
Să lustruim. Sau poate vânam înseşi razele soarelui.
Vânam însăşi lumina, devreme ce lustruiam cu atâta osârdie, punînd suflet din sufletul nostru veşnic, nemuritor.”
***
„Laura este Ea. Pentru tine, este Ea. Laurita. Daurita. Laurie. Lauri. Lori. Lora. Lăuraş. Tăuraş. Taurita. Taurina. Tauri. Torro. Torrino. În toate felurile. Alint. În toate felurile. Nume. În toate felurile. Eşti frumoasă, Laura. Eşti iubita mea.
Iubită în toate felurile. În toate orificiile.
În toate chipurile.
Laura este subţire şi are o voce gutural-afectată. Sâni mici. Păr cu gust de festivalul castanelor coapte. Are un miros al ei, simplu, de parfum ieftin.
Şi nu ştiu sigur dacă o iubesc sau nu, dar ce băiat ştie asta la o asemenea vârstă? Ne jucăm, deocamdată ne jucăm.”
Romanul “Lustruirea armelor” poate fi comandat aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/lustruirea-armelor-mihail-galatanu

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/dubla-lansare-de-carte-mirela-lungu-si-mihail-galatanu-la-libraria-humanitas.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 522

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 2178 zile, 10 Iun. 2014

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .