poze elite art gallery prezinta expozi ia personala virgiliu parghel
poze elite art gallery prezinta expozi ia personala virgiliu parghel

ELITE ART GALLERY prezintă expoziția personală VIRGILIU PARGHEL

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 16 Iunie 2015 11:00
Strada Academiei nr. 15

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

ELITE ART GALLERY prezintă expoziția personală VIRGILIU PARGHEL "Tușuri, creioane, pasteluri și pânze"

În perioada 16 iunie – 9 iulie 2015, ELITE ART GALLERY prezintă expoziția personală a artistului Virgiliu Parghel, intitulată "Tușuri, creioane, pasteluri și pânze". În deschidere vă invităm la un recital susținut de Doina Lavric și Lorena Oltean, marți, 16 iunie, ora 17:30. Expoziția face o trecere în revistă a variatelor explorări artistice ale pictorului, consacrat mai ales prin uleiurile sale marcate de tușe dinamice și abundență a culorii dar care dă dovadă de virtuozitate și entuziasm pentru experiment în variate alte tehnici cum ar fi desenul în tuș și creion, pastelul și instalația. Selecția de lucrări prezentată ne demonstrează că artistul se exprimă în tehnicile desenului cu aceeași măiestrie și spontaneitate care îi este caracteristică în culoare. În lucrările lui Virgiliu Parghel linia prinde viață și trasează cu energie imagini pline de dinamism iar culoarea este folosită fără rezerve, în tușe groase, încărcate atât din punct de vedere cromatic cât și fizic, construind texturi bogate și adăugând dimensiune imaginii.
Pentru Virgiliu Parghel arta este mai mult decât o vocație, a picta pentru el înseamnă a trăi, lucru evident din vitalitatea impresionantă a expresiei sale plastice. El declară: “Nu flatez, ci modulez, în culori spectrale, viaţa, în toată splendoarea ei. Pictorul este preocupat de adevărul picturii, singurul care transcende timpul, câștigând neîncetat în valoare. Astfel se nasc, de fiecare dată, portrete-conștiinţă, portrete care spun ceva despre natura umană, despre dragoste, despre durere, despre suferinţă, despre viaţă. Astfel se naşte picturalitatea, dincolo de vederea ieftină a unui cadru fotografic.’’ (Virgiliu Parghel, martie 2014)
Artistul este un fin observator al surselor sale de inspirație, studiind dincolo de formă pentru a captura esența. Nu se lasă îngrădit de reguli, dând frâu liber exprimării plastice și transpunând lumea înconjurătoare sincer și spontan, într-o sărbătoare cromatică. ,,Motivul: vederea unei case. Fac mai întâi înconjurul clădirii cu creionul și carnetul de desen. Pe o suprafață bidimensională, două pânze, o tentativă riscantă de a așeza în același plan două sau mai multe vederi. Ochiul pictorului plutește, filmând din unghiuri diferite. O vedere curioasă cercetează, postmodern concavități, convexități… planurile urcă și coboară, înconjurând de la stânga la dreapta, de jos, în etaje, până sus, un câmp de cald și rece bine temperat. Tonul romantic ar putea fi ocazia unei derapări spre dulceag. Pictura depășește la limită fiecare capcană întinsă. Zone care povestesc alternează cu altele abstracte, sufletul compoziției fiind cel al pictorului respirând cu lăcomie aerul proaspăt al locului. Un Eden al culorilor pulsează muzical.” (Virgiliu Parghel, iunie 2010)
Virgiliu Parghel s-a născut pe 2 mai 1954 la Iași. Între 1969 și 1973 a studiat la Liceul de Muzică și Arte Plastice “Octav Băncilă” din Iași unde i-a avut profesori pe Liviu Suhar, Mihai Ispir și Nicolae Ghiligor În 1979 a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, secția Pictură, clasa maestrului Corneliu Baba.
Între anii 1979 și 1990 a fost profesor de pictură în Suceava iar între 1990 și 1993 asistent la Conservatorul de Muzică și Arte Plastice “George Enescu” din Iași. Din 1993 până în 2006 a fost lector la Universitatea Națională de Arte din București. Din anul 2006 a renunțat la cariera academică și s-a dedicat total picturii.
Între anii 1974 și 2014 a avut numeroase expoziții personale în țară și în străinătate, având de asemenea lucrări în colecții din România și din afara țării.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 16 iunie – 9 iulie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Mai multe detalii: http://eliteart-gallery.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 951

Eveniment postat de organizator

eliteart galerie

Adaugat in urma cu 3238 zile, 12 Iun. 2015

Adaugat de EliteArt7623

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .