poze expozi ia arw artists react to war

Expoziția ARW – Artists React to WAR

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 14 Noiembrie 2018 19:30 - Miercuri 21 Noiembrie 2018
Str. Ion Minulescu, nr. 67 - 93, sector 3

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziția ARW – Artists React to WAR, lansată la WASP Working Art Space and Production miercuri, 14 noiembrie

WASP Studios și Asociația 4Culture lansează expoziția ARW – Artists React to WAR, care face parte din proiectul Războiul în imagini - context și reprezentare, miercuri, 14 noiembrie 2018, la ora 19:30, la WASP Working Art Space and Production. Expoziția introduce cinci perspective asupra războiului, prin surprinderea de personaje, acțiuni și emoții diferite și cuprinde lucrările semnate de artiștii Delia Popa, Valeriu Șchiau, Vasile Rață, Aurora Király și Sorin Oncu, sub semnătura curatorială a Oliviei Nițiș.

Evenimentul include, de asemenea, și o dezbatere în prezența curatoarei și a artiștilor implicați în proiect:

 Olivia Niţiş este critic de artă, curatoare, jurnalistă. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, secţia Ştiinţa Imaginii, în anul 2004. Doi ani mai târziu obţine diploma de master în arte vizuale la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, iar în 2012 titlul de doctor în istoria artei (Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Arte şi Design).
 Delia Popa a obținut diploma de masterand în Arte Vizuale la School of the Art Institute of Chicago (MFA 2007), precum și o diplomă postuniversitară în Arte Vizuale la Goldsmiths College, University of London (PgDip2005). Proiectele ei artistice utilizează teorii și practici feministe, cu scopul portretizării unor instanțe ale experienței feminine din cultura globală de astăzi. Este co-fondatoarea ArtCrowd - Artiști în educație, o organizație culturală ce promovează educația artistică pentru abilități de viață în rândul copiilor și adolescenților.
 Valeriu Șchiau s-a născut în Republica Moldova în 1969, unde a studiat la Școala Republicană de Pictură. Și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Arte din București, oraș în care s-a stabilit. Activitatea artistului este în general reprezentativă pentru intersecția între cultura și istoria traumatică sovietică, perioada post-sovietică și post-comunism. Lucrările sale sunt rezultatul unor observații serioase asura deviațiilor umane încurajate de sistemele socio-politice abuzive, dar și un exercițiu critic asupra stării contemplative a unei lumi în care indiferența este rezultatul unei imunizări psihice practicate în timp de aceleași sisteme pentru care conștiința colectivă este instrumentul ideal de manipulare.
 Vasile Rață a studiat la Institutul de Cinematografie din Moscova, secția Scenografie de Film, Universitatea Națională de Artă din București, secția Pictură, și Academia de Arte Brera, Italia. În prezent, trăiește și lucrează în București. Practica sa artistică include instalație, obiect, performance și pictură și a expus de-a lungul timpului în galerii de prestigiu, precum: Museum of Young Art Vienna (MOYA), Chosun Ilbo Art Museum Seoul, Independent Museum of Contemporary Art (NeMe-IMCA), Cipru, Muzeul de Artă Modernă din Belgrad, Palazzo Borghese, Italia. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al IAA/AIAP (International Artists Association).
 Aurora Király abordează domeniul artei contemporane din diverse perspective, ca artist, curator, manager cultural. Din 2007, predă în cadrul Departamentului Fotografie și Imagine Dinamică al Universității Naționale de Arte din București. Lucrările sale actuale pun în discuție sursele la care apelează artistul contemporan în alegerea temelor și modul în care se raportează la contextul / istoria recentă / istoria artei. Influența tendințelor internaționale și a pieței de artă asupra producției artistice, creația și practicile artiștilor care își „ascultă” și asumă o „voce” proprie sunt câteva dintre problematicile care o preocupă în prezent.
 Sorin Oncu, artist de origine sârbă care a trăit în România, a absolvit facultatea de Artă și Design a Universității de Vest din Timișoara. Folosind arta ca pe un instrument incisiv de deconstrucție a falsei naturi umane, lucrările sale fac în general referire la teme precum identitatea complexă a individului și tensiunile existente în societatea contemporană. Artistul s-a stins neașteptat în vara anului 2016, iar instalația prezentată în expoziția ARW a fost expusă anterior în cadrul celei de a 7-a ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Experimentală din 2016/2017. Aceasta a fost realizată după conceptul artistului și schița originală.

Expoziția ARW – Artists React to WAR va putea fi vizitată la WASP Working Art Space and Production, Str. Ion Minulescu, nr. 67 - 93, sector 3, până în data de 21 noiembrie 2018.

***

Producător Războiul în imagini - context și reprezentare: WASP Studios
Co-producător: Asociația 4Culture

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Liceul Teoretic Școala Mea din București, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Liceul Teoretic de Servicii Sfântul Apostol Andrei Ploiești, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Arta, Zeppelin, Feeder

www.waspmagazine.com


Foto: Delia Popa, Monumentul infirmierei necunoscute I // credit foto: Dan Vezentan

Mai multe detalii: http://waspmagazine.com/expozitia-arw-artists-react-to-war-lansata-la-wasp-working-art-space-and-production-miercuri-14-noiembrie/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1795

Eveniment postat de organizator

georgiana petcu

Adaugat in urma cu 1981 zile, 13 Nov. 2018

Adaugat de georgiana.petcu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 11

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .