poze expozi ia de ceramica from transylvania with love

Expoziția de ceramică "From Transylvania with love"

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 21 Aprilie 2015 11:00
Strada Academiei nr. 15

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

În perioada 21 aprilie – 14 mai 2015, ELITE ART GALLERY prezintă expoziția de ceramică "From Transylvania with love", semnată Lucia Lobonț și Mónika Pădureţ.

Expoziția prezintă un dialog artistic în care două abordări diferite ale artei ceramice se împletesc în mod armonios oferind o incursiune în universul estetic de origine transilvăneană. Cele două artiste preiau cu măiestrie motive tradiționale și le re-contextualizează în cadrul unor lucrări originale care folosesc elemente cu caracter decorativ și simboluri într-un mod personal și plin de entuziasm plastic și narativ. Vă invităm să descoperiți poveștile ceramice ale Luciei Lobonț și Mónikăi Pădureţ într-o expoziție delicată prin prisma fragilității materialului utilizat dar puternică prin estetică și virtuozitate a tehnicii. În cadrul expoziției va avea loc un recital Light Quartet, miercuri, 29 aprilie, începând cu ora 17:30.

“Trăind într-o lume interioară, frumoasă și bună, Mónika creează povești vizuale pline de culoare, frumusețe, jucăușenie. Deși riguroasă și foarte exigentă cu ea însăși (ceea ce dă compozițiilor ei profesionalism și performanțe tehnice), creează cu sensibilitatea și ușurința unui copil, care ne arată lumea ei ludică în continuă metamorfoză. Dinamismul compozițiilor ei este permanet surprinzător și de aceea, oricât le-ai privi, descoperi mereu nuanțe noi și nu te plictisești niciodată. Ea creează, povești în povești, un fel de "O mie și una de nopți" plastice, în dragoste pentru bufnițe, păsări, flori, ferestre, o combinație insolită între tradiție și inovație.” Lucia Lobonț despre Mónika Pădureţ

“Lucia Lobonţ mi-a lăsat impresia unui om care păstrează în structura sa sinceritatea şi spontaneitatea unui copil, fascinat de poveşti, amintiri, trăiri, emoţii...Este un cronicar meticulos, atent, sensibil, un colecţionar de poveşti ştiute sau neştiute, recompuse, colecţie care conform chiar spuselor Luciei, este într-o continuă creştere...Atât povestirile ei transpuse pe porţelan, cât şi cărţile poştale sunt naraţiuni care se leagă între ele şi se continuă unele pe altele firesc...ele sunt ca niste ancore împotriva uitării. ” Mónika Pădureţ despre Lucia Lobonț

Lucia Lobonț s-a născut pe 26 august 1972 în Cluj-Napoca. A studiat până în 1991 la Liceul de Artă Plastică din Cluj Napoca și în 1997 a absolvit Academia de Arte Vizuale “Ioan Andreescu” Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Decorative, Secția Ceramică. A continuat până în 1998 cu studii postuniversitare de Istoria Artei CEP - Art Contemporain et Institutions § Art Contemporain Metodologie d'analyse d'oeuvre și în 1998 a obținut un Masterat în Arte Vizuale. Din 1999 este membru stagiar U.A.P. Cluj. În 2000 a fondat grupul "PLUS MINUS UNU". A participat în numeroase expoziții personale și colective, atât în țară cât și în străinătate. În afara țării a expus în Franța, Germania, Vietnam, China, Marea Britanie, Germania, Portugalia, Ungaria, Italia. Pe lângă activitatea artistică independentă a lucrat și ca designer, colaborând cu firme românești și internaționale.

Mónika Pădureţ s-a născut la 1 iunie 1969 în Târgu Mureș. În 1987 a terminat Liceul de Arte Plastice Târgu-Mureş, secția arte textile iar în 1996 a absolvit Academia de Artă din București, secția ceramică, sub îndrumarea profesorului Costel Badea. Este activă atât pe simezele naționale cât și pe cele internaționale, având în palmares numeroase expoziții personale și colective. La nivel internațional a expus în Marea Britanie, Grecia, Israel, Franța, Ungaria și Germania. Lucrări ale artistei se află în colecții private în Marea Britanie, Germania, Belgia, Franța, Grecia, Japonia, Israel, SUA, Canada, Italia, Ungaria, România, Portugalia, Finlanda. Este colaborator al Muzeului Țăranului Român din 1990. Mónika Pădureţ a fost profesor invitat al Universității de Arte București în 2000 și din 2007 ține cursuri de ceramică pentru copii la Muzeul Țăranului Român.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 21 aprilie – 14 mai 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/EliteArtGallery

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 870

Eveniment postat de organizator

elite art

Adaugat in urma cu 3265 zile, 21 Apr. 2015

Adaugat de Elite Art UNESCO

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .