poze expozi ia femeia un secol de schimbare organizata in parklake

Expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată în ParkLake

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 28 Octombrie 2022 10:00 - Vineri 11 Noiembrie 2022
Park Lake Shopping Center, Str. Liviu Rebreanu nr 4, sector 3

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 100/5000

În perioada 27 octombrie – 17 noiembrie, expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de National Geographic România și National Geographic Society, susținută de ParkLake, vine pentru prima dată în România.

Vino să descoperi 30 de fotografii atemporale!

Timp de trei săptămâni, ești așteptat în ParkLake, în Main Square, să descoperi 30 de fotografii istorice, într-o expoziție curatoriată de Iwona El Tanbouli-Jabłońska. Astfel, vei avea ocazia să admiri o serie de imagini ce fac parte din arhiva National Geographic, lucrări ce vor avea în centrul atenției etapele prin care femeile au trecut în ultimul secol.

Expoziția pune accent pe modul în care femeile au reușit să schimbe perspective și să influențeze domenii de activitate de-a lungul ultimului secol și urmărește povești diferite care au avut un rol cheie în istorie.

Trei românce prezente în expoziție

Printre cele 30 de fotografii care vor fi expuse în Main Square-ul din ParkLake se vor regăsi și trei femei din România: Mihaela Noroc - unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din lume, Aurora Simionescu - astrofizician român și Florica Topârceanu - prima femeie biolog din România care a studiat viața în Antarctica.
Expoziția „Femeia: Un secol de schimbare” organizată de National Geographic România și National Geographic Society vine pentru prima dată în România și prezintă fotografii iconice care redau povestea unor femei în viața lor de zi cu zi, speranțele, înțelepciunea și frumusețea acestora fiind capturate în imagini atemporale.

Încă de la înființarea sa în 1888, National Geographic Society a documentat viața de zi cu zi a comunităților din întreaga lume. Această cronică unică în care figurile femeilor se disting clar de-a lungul secolului este o colecție de neegalat de povești și fotografii.

Iwona El Tanbouli-Jabłońska, curator și director artistic al revistei National Geographic din Polonia, a selectat 30 de fotografii care redau, împreună, povești istorice despre femei de naționalități și profesii diverse, care trăiesc în contexte sociale și culturale diferite.

Mai multe detalii: https://www.parklake.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 500
ioana marin

Adaugat in urma cu 594 zile, 28 Oct. 2022

Adaugat de ioana marin

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 119

Alte Evenimente din Bucuresti
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
  • Ai ceva de zis?

    .