poze expozitia egal arta si feminism in romania moderna

EXPOZIŢIA "EGAL. ARTĂ ŞI FEMINISM ÎN ROMÂNIA MODERNĂ"

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 19 Martie 2016 10:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită până pe 17 aprilie 2016 să vizitaţi expoziţia "EGAL. Artă şi feminism în România modernă", ce propune o lectură nouă şi complexă a artei feminine.


Expoziţia EGAL. Artă şi feminism în România modernă este organizată de către Departamentul de Artă Românească Modernă al muzeului. Coordonatoare: Monica Enache. Curatoare: Valentina Iancu.

Expoziţia propune o lectură nouă şi complexă a artei feminine. Creaţiei primelor artiste din România i se alătură activitatea militantă pentru emancipare pe care acestea au desfăşurat-o ca parte complementară a unui întreg insuficient explorat până astăzi. Expoziţia reuneşte piese semnate de 21 de artiste, printre care Cecilia Cuţescu-Storck, Nina Arbore, Nadia Bulighin, Maria Ciurdea Steurer, Irina Codreanu, Miliţa Petraşcu, Merica Râmniceanu, Magdalena Rădulescu etc.

Invitând la abandonarea oricăror prejudecăţi, demersul expoziţional este o incursiune spectaculoasă şi revelatoare în universul necunoscut al unor creatoare al căror parcurs artistic este strâns legat de mişcarea feministă.

Alături de lucrări din patrimoniul MNAR, expoziţia reuneşte un număr de piese importante şi necunoscute publicului, realizate de Olga Greceanu şi Theodora Cernat Popp, împrumutate de la familiile artistelor. Selecţia este completată cu picturi şi sculpturi provenind din alte colecţii muzeale, cum ar fi: Biblioteca Academiei Române, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul „Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck“, Muzeul de Artă Constanţa şi Muzeul de Artă Vizuală Galaţi.

Expoziţia EGAL. Artă şi feminism în România modernă este însoţită de un catalog şi de o serie de evenimente conexe precum: programe educative şi ateliere pentru familii, vizite ghidate şi conferinţe. Participarea la aceste evenimente se va face pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail programari@art.museum.ro sau la telefon 021.314.81.19, conform unui program care va fi disponibil pe site-ul muzeului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 571
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2940 zile, 11 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .