poze expozitie de fotografie bucuresti regasit metamorfoze 6

Expozitie de fotografie Bucuresti, regasit – Metamorfoze 6

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 14 Octombrie 2014 18:00
Centrul Metropolis, din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 100/500

Expozitia Bucuresti, regasit – Metamorfoze 6 include fotografii cu si despre Bucuresti, realizate de renumitul artist George Dumitriu si va fi deschisa publicului in perioada 10-30 octombrie 2014

Marti, 14 octombrie 2014, are loc vernisajul expozitiei Bucuresti, regasit – Metamorfoze 6, incepand cu orele 18.00, la Centrul Metropolis, din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97 Bucuresti. Expozitia include fotografii cu si despre Bucuresti, realizate de renumitul artist George Dumitriu si va fi deschisa publicului in perioada 10-30 octombrie 2014.

Actuala expoziţie organizată de Clubul Alumnus pentru UNESCO, ca o primă manifestare cu prilejul aniversării a 15 ani de la crearea sa, este pe linia aceloraşi preocupări, obiectivele alese de cunoscutul fotograf George Dumitriu fiind acelea pe care tinerii bucureşteni le frecventează cu asiduitate, cum ar fi Librăria Cărtureşti ori Biblioteca Sadoveanu, precum şi altele, care nu le sunt prea cunoscute, dar care le-ar putea stârni interesul, mai ales că sunt recent şi frumos restaurate. „Bucureştiul regăsit“ înseamnă, între altele, şi redescoperirea de către fiecare generaţie a locurilor din capitală încărcate de istorie şi farmec, a declarat Daniela Popescu, Presedinta organizatiei.
Proiectul „Bucuresti, regasit – Metamorfoze VI” in cadrul careia este realizata expozitia se adreseaza, in primul rand, tinerilor, dar si turistilor romani si straini care viziteaza Bucuresti-ul, punandu-le la dispozitie un album prin intermediul caruia pot afla repede si usor (albumul fiind in publicat in 3 limbi, cu texte in limbaj accesibil si informatii prezentate din perspectiva istorica, dar si turistica) despre un Bucuresti plin de farmec si povesti, locuri nedescoperite care te fac sa il indragesti. Textele din album sunt semnate de istoricul de arta Mihaela Varga.
Proiectul „Bucuresti, regasit – Metamorfoze VI” este o iniţiativă culturală a Alumnus Club pentru UNESCO şi Federaţia Europeană a Cluburilor, Centrelor şi Asociaţiilor UNESCO, finanţat de ArCuB în cadrul Programului Cultural București 555. Proiect sustinut de Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Centrul Metropolis si DanaArt Gallery.

Mai multe detalii: http://youthandmuseums.org/alumnus/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 751
Cuvinte cheie: Bucuresti
elite art

Adaugat in urma cu 3455 zile, 13 Oct. 2014

Adaugat de Elite Art UNESCO

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .