poze fara masti

Fara Masti

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 6 Noiembrie 2018 18:30 - Marţi 6 Noiembrie 2018
Piata Natiunile Unite nr. 3-5, bloc B2, parter, sector 4

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/0

În perioada 5 - 24 Noiembrie 2018, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Daniela Donțu-Hașcevoi cu titlul „FĂRĂ MĂȘTI”.

Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 6 Noiembrie 2018, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și reprezintă o extensie tematică dedicată portretului și profunzimii stărilor umane. Proiectul se conturează pe un exercițiu pictural de schimbare a percepției asupra lucrurilor prin prisma studiului de fețe #fărămăști.

„Psihologul Wayne Dyer susține că atunci «când schimbi felul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă», iar această concepție, în lucrările Danielei Donțu-Hașcevoi se conturează printr-un registru figurativ de excepție. Artista păstrează perimetrul social în care experimentează stări și demaschează chipuri. În bătaia tușelor de culoare și prin semne ce vestesc acceptarea, pe pânză sunt conturate portrete aflate într-o continuă căutare a identității. Figuri cu posibile și imposibile stări ilustrează o realitate marcată de relativitatea trăirilor umane ce oscilează de la fericire la tristețe sau de la iubire la ură. În expoziția curentă lucrările artistei sunt desprinse de repere politice, de trecut sau reminiscențe, acestea reflectă diversitatea caracterelor umane. Grimase naturale reflectă o lume nemascată, dezbrăcată parcă de secretele pe care le ascund etichetele sociale sau situațiile de criză. Deși într-un văl melancolic, pregnanța privirilor nu reflectă tristețe și nici dezamăgire, ochii larg deschiși creionează o realitate copleșitoare marcată de stări a căror sursă o reprezintă umanitatea”. Ana Traci-Neagoe

Daniela Donțu-Hașcevoi s-a născut pe data de 1 Noiembrie 1990 în orașul Rezina, Republica Moldova. Artista își încheie studiile de licență la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia-Mare, secția Pictură, la clasa Prof. univ. dr. Nicolae Suciu. Programul de Master îl încheie în anul 2015 la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte plastice, secția – Strategii de creație în pictură, clasa Prof. univ. dr. Marcel Bunea. Începând cu anul 2016, Daniela Donțu-Hașcevoi se numără printre expozanții Pavilionului de artă Art Safari. De asemenea, artista se face remarcată prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup, precum și prin implicarea în cadrul mai multor proiecte culturale.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 5 - 24 Noiembrie 2018 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1935796676518750/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 617

Eveniment postat de organizator

elite art gallery

Adaugat in urma cu 1996 zile, 01 Nov. 2018

Adaugat de elite_art_gallery

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 38

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .