poze femeia 2 1 urban style

Femeia 2.1 - urban style

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 19 Martie 2014 19:00
MNAC, str. Izvor nr. 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, etaj 4 (intrarea prin Calea 13 Septembrie)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Hanne Ørstavik, cunoscută scriitoare norvegiană, se va întâlni cu cititorii miercuri, 19 martie, la ora 19.00, la cafeteria Muzeului Național de Artă Contemporană, pentru a vorbi despre femeia urbană a anului 2014.

Când am să mai îmbătrânesc, vom pleca amândoi într o călătorie cu trenul. Cât mai departe cu putinţă. De la fereastra lui vom admira munţi şi oraşe şi ape. Vom cunoaşte alţi oameni, din ţări străine. Şi vom fi împreună mereu. Şi niciodată nu vom ajunge la destinaţie.

Opțiuni, alegeri, confruntări. Timp personal și timp împărtășit. Plăceri și necesități. Familie și carieră. Femeia definită prin ceilalți. Femeia prin ea însăși. Autoarea romanului Iubire, Hanne Ørstavik, va fi provocată la o discuție despre femeia urbană a anului 2014.
La invitația Editurii Univers și a Ambasadei Regale a Norvegiei în România, între 18 și 20 martie, se va afla la București Hanne Ørstavik, cunoscută scriitoare norvegiană, autoarea romanului Iubire, tradus la editura Univers de Aurora Kanbar şi Erling Schøller.

Hanne Ørstavik se va întâlni cu cititorii miercuri, 19 martie, la ora 19.00, la cafeteria Muzeului Național de Artă Contemporană.

Invitați:
- Hanne Ørstavik
- E.S. Dna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România
- Daniela Kammrath, editor-șef www.121.ro
- Andreea Roșca, membru fondator al Fundației Romanian Business Leaders
- Chris Simion, scriitor și regizor
- Virginia Costeschi, președinte al Asociației Culturale BookMag / moderator

19.00 Dezbatere literară despre femeia urbană a anului 2014
20.15 Sesiune de autografe
20.30 Cocktail


Tradusă în peste 15 limbi, Hanne Ørstavik a devenit curând după publicarea primului roman un must-read al literaturii norvegiene. Născută în 1969, în Tana, o localitate din nordul Norvegiei, Ørstavik s-a mutat la Oslo când avea 16 ani. Pasiunea pentru literatură a prins voce în 1994, atunci când, la 25 de ani, publică primul roman, Tăietura, foarte bine primit de cititorii norvegieni. Succesul internațional a venit, însă, trei ani mai târziu, când publică Iubire, un roman care a cucerit atât publicul larg, cât și pe criticii literari. Ajunge astfel, în topul organizat de ziarul Dagbladet, pe locul 6 în lista celor mai bune cărți norvegiene ale ultimului sfert de secol, dar și în manualele de literatură norvegiană si în programele facultăților de Litere. A urmat apoi o carieră prolifica, publicând, la intervale relativ regulate, alte romane cu același impact. Printre ele se află Timpul necesar (2000), Săptămâna 43 (2002), Pastorul (2004) – obținand Premiul pentru literatură Klassekampen și Premiul Brage – sau Hienele.

Iubire e o carte despre dragoste, despre singurătate şi despre evadarea din realitate prin forţa imaginaţiei: copilul îşi iubeşte mama, mama tânjeşte după iubirea iluzorie a unui bărbat străin. Suspansul se clădeşte pagină cu pagină în întunericul nopţii norvegiene, care va fi o noapte fără sfârşit pentru unul dintre cei doi.

Eveniment cultural conex al Expoziției "Contemporary Norwegian Architecture #7", deschisă la MNAC în perioada 23 ianuarie - 22 martie 2014 și realizată de Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design din Norvegia.
Eveniment organizat de Ambasada Regală a Norvegiei în România, Editura UNIVERS, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) și Asociația Zeppelin.

Program finanțat prin EAA și Norway Grants.
Vezi detalii și programul complet al evenimentelor pe www.edituraunivers.ro și www.e-zeppelin.ro.

Accesul în MNAC presupune un control de securitate care poate genera întârzieri, de aceea vă recomandăm să ajungeți cu cel puțin 15 minute înainte de începerea evenimentului.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/490181021093761/

Comenteaza pe Facebook
oana purice

Adaugat in urma cu 2382 zile, 17 Mar. 2014

Adaugat de Oana11950

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
salonul auto bucuresti accesorii

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii

Bucuresti, Bucuresti. 8 Oct 2020 - 18 Oct 2020
noaptea designerilor

Noaptea Designerilor

Bucuresti, Bucuresti. 14 Nov 2020 - 14 Nov 2020
curs tehnica mozaic

Curs tehnica mozaic

Bucuresti, Bucuresti. 26 Sep 2020 - 26 Sep 2020
atelier de pictura pe ceramica

Atelier de pictură pe ceramică

Bucuresti, Bucuresti. Vineri 25 Septembrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .