poze gradina secreta

Grădina Secretă

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 18 Mai 2016 18:00
Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. b2, parter

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

În perioada 18 - 28 mai, Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală a artistei Gabriela Drăghici, intitulată „Grădina secretă”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 18 mai, ora 18.00.

Evenimentul aduce în atenția publicului lucrări de acuarelă ce păstrează misterul unei naturi luxuriante. Astfel, ,,Grădina secretă” devine pretextul de reprezentare plastică a unor locuri încărcate de floare sau copaci, ai căror coroane tind să descrie o lume fabuloasă. Albul foii, straturile de culoare și transparența menținută cu măiestrie descriu caracteristicile unei tehnici pretențioase și rezultatul artistic inconfundabil.
Gabriela Drăghici s-a născut pe data de 15 decembrie 1959 în comuna Frăsinet, județul Teleorman. Absolventă a Institutului de Arte Plastice ,,N. Grigorescu” din București, secția tapiserie, artista se remarcă de-a lungul timpului prin numeroase expoziții personale și de grup, desfășurate în țară și în străinătate. Pe un traseu biografic impresionant, artista se remarcă prin expoziții personale desfășurate în cadrul mai multor galerii bucureștene dar și în Viena, Austria. De asemenea, Gabriela Drăghici participă frecvent în expoziții de grup cu lucrări de artă decorativă, grafică și pictură. Din rândul lucrărilor de artă monumentală menționăm pictură murală şi tapiserie pentru Teatrul Național ,,Gheorghe Pastia” din Focşani, pictură murală și broderie manuală la Teatrul Național Caracal, restaurarea picturii murale la Academia de Studii Economice din capitală și la Banca Națională a României.
Lucrările artistei s-au bucurat de aprecieri pozitive şi pe plan internaţional, fiind expuse în Canada, Paris, Bruxelles, Strasbourg, Nurenberg, Veneția și Beirut. Multe dintre acestea se află în colecţii particulare și de stat din România, Canada, Germania, Italia, Polonia, Belgia, Franța, Israel, Liban, Suedia, Austria, Olanda și Marea Britanie.

Cu un traseu artistic fructuos, artista Gabriela Drăghici stârnește de fiecare dată interesul publicului prin diversitatea și unicitatea genurilor plastice abordate. Cu multă pricepere și măiestrie, artista excelează prin lucrări de artă decorativă - broderie manuală, tapiserie, pictură monumentală, lucrări de restaurare și, nu în ultimul rând, cu lucrări de grafică sau pictură. Expoziția de acuarelă cu titlul ,,Grădina secretă” surprinde atmosfera boemă din pragul verii precum și misterul naturii, tradus printr-o frumusețe sublimă, prin tușe fine și spirit efervescent.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 18-28 mai 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii dar și în proiecte educaționale.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/778282155640470/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 418

Eveniment postat de organizator

eliteart galerie

Adaugat in urma cu 1477 zile, 17 Mai. 2016

Adaugat de EliteArt7623

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .