poze lansare lucratorul ostenit nicu vladimir
poze lansare lucratorul ostenit nicu vladimir poze lansare lucratorul ostenit nicu vladimir

Lansare "Lucratorul ostenit"-Nicu Vladimir

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 12 Decembrie 2010 21:00 - Duminică 12 Decembrie 2010
Cafeneaua Godot, Strada Blanari 14, Zona Veche, Lipscani

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 20/60

Lansarile Editurii Blumenthal

Editura Blumenthal lanseaza volumul "Lucratorul ostenit" de NICU VLADIMIR/ in cafeneaua Godot, Strada Blanari 14, Zona Veche, 12 decembrie 2010, ora 21.00. In cadrul lansarii va avea loc un concert Acoustic Experience Petre&Kindlein, castigatorii de anul trecut al Trofeului “Om Bun”, decembrie 2009. Intrarea este libera. Confirmarile se pot face pana pe data de 12 decembrie 2010, ora 16.00, la adresele office@blumenthal.ro, madalina@blumenthal.ro sau madalina_ghitescu@yahoo.com.
Editura Blumenthal lanseaza un tribut adus unuia dintre cei mai necunoscuti "frumosi visatori" ai vremurilor noastre, Nicu Vladimir.
NICU VLADIMIR
(8 decembrie 1950 – 10 octombrie 1995)
33 de ani la 8 decembrie 1983
NIKE - Victorie, biruinta + VLADATI (a domni) + MIR – pace = Biruitoare domneste pacea.
Sagetator.
Cantaret folk, liber-profesionist.
Absolvent al Institutului de Arte Plastice”Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, sectia Pictura de Sevalet, promotia 1975. După terminarea facultăţii se angajează ca grafician la ICSITE Bucureşti.
Încă din perioada studenţiei a reprezentat unul dintre “pilonii” principali ai “mişcării folk” din România, alături de Mircea Florian, Dorin Liviu Zaharia, Marcela Saftiuc, Horia Stoicanu, Valeriu Sterian, Doru Stănculescu, Mircea Vintilă şi alţii.
A cântat în şcoli, cluburi, cenacluri ale elevilor, studenţeşti, cârciumi, pe litoral (2 Mai), cluburi sportive, din 1964 până în 1966.
În paralel cu activitatea muzicală, era atras şi de poezie, a publicat în revistele "Luceafărul", "Orizont" şi "Tribuna".
A câştigat premiul I la “Primăvara Baladelor”, ediţia I-a, 1973 (aexae-quo cu Mircea Vintilă).
Participant la Festivalul Folk din Sighişoara din 1974.
Debutează oficial ca solist folk, în Cenaclul Flacăra, într-un spectacol la Teatrul “Ion Creangă”, în 1975, cu Nicu Alifantis, Zoia Alecu, Horia Stoicanu, Mircea Popa.
Ca artist a fost activ în peste 200 de apariţii în spectacole rock şi folk, alături de Cenaclul Flacăra, Piaţa Universităţii.
Câteva din piesele sale au fost înregistrate de către Radio Cluj.
“Colind” şi “Drum de rouă” apar postum, pe discul “Din darul magilor ”; grafica CD-ului îi poartă semnătura. “Lucrătorul ostenit”, “Ce de lupi te înconjoară”, “Aer eram, eram văzduh” sunt succese în epocă.

“A fost prietenul meu şi, îndrăznesc să sper, am fost prietenul lui. Prin simpla sa pretenţă îi deranja pe toţi, deşi atunci când se afla într-un grup nu deranja pe nimeni şi îi suporta pe toţi. Şi totuşi câţi n-ar fi vrut să trăiască sub pecetea “vladimiricului gând”? Pe uşa lui, acolo, în interior, stătea scris “Mie-mi pasă!”. Asta vedea ori de câte ori se hotăra să iasă în lumea de afară. Şi chiar i-a păsat” . Florian Pittiş
Începând cu vara anului 2007, “Papa la Şoni” Vama Veche organizează o gală in memoriam Nicu Vladimir, intitulată “Folk’n Vamă™ ”. În anul 2010 a avut loc a IV-a ediţie.

Grupul Pasărea Colibri a înregistrat cântecul lui „Ce de lupi se înconjoară” pe albumul “Cântece de bivuac”. Alte reinterpretari ale poeziei cantautorului se regasesc si in repertoriul Petre&Kindlein.
Dintre piesele cunoscute ale artistului mentionam “Colbul secundei”, “Frigul, ferește-te, frigul”, “Drum de rouă”, “Lucrătorul ostenit”, “Aer eram, eram văzduh”, “Tristeți, iubita mea, tristeți”.
Nicu Vladimir este unul dintre artiştii care „au dat nume” folk-ului românesc. Nu i-au fost publicate scrierile în volum şi nu i s-a editat nici un disc fapt deloc surprinzător în contextul cultural-politic al anilor 60-70. Artist complet - poet, plastician, compozitor şi interpret – Nicu Vladimir ne-a lăsat o adevărată comoară „de sertar” publicată abia acum la editura Blumenthal, sub îngrijirea lui Daniel Silvian Petre şi Emil Kindlein. Cartea apare împreună cu un CD ce conţine câteva înregistrări-document, câteva lucrări grafice şi fotografii de arhivă.

Pret lei 20 RON. Volumul este insotit de un CD cu 5 dintre piesele cantautorului, piese de arhiva.

Articol din Catavencu
http://catavencu.ro/2010/09/08/amintirea-unui-artist-uitat/
• Amintirea unui artist uitat
Cultura
08 Sep 2010 de Ioan T. Morar | 742 vizualizari
Festivalul Plai, care se desfășoară luna asta la Timișoara, va face, printre altele, și un fel de act reparatoriu în ceea ce-l privește pe un artist important, dispărut dintre noi, așa cum a trăit, cu discreție. Cu discreție și fără compromisuri ideologice sau comerciale. E vorba de poetul și cantautorul Nicu Vladimir, un pionier al folk-ului elaborat de la noi, un plastician remarcabil despre care mai vorbesc, azi, doar cîțiva “inițiați”, foști prieteni și admiratori.
Evocarea va cuprinde un concert susținut de doi tineri muzicieni, Daniel Silvian Petre și Emil Kindlein, care vor interpreta piese din repertoriul muzicianului, dar și lansarea unui volum, Lucrătorul ostenit, publicat de Editura Blumenthal din București, care conține prima culgere a textelor și poeziilor semnate de Nicu Vladimir. Albumul va fi însoțit de un CD cu piese de arhivă. Evenimentul va avea loc sîmbătă, 11 septembrie, ora 17,30, în spațiul Centrului Cultural Gong din Muzeul Satului Timișoara, și se va face în prezența doamnei Anda Pittiș, al cărei prim soț a fost Nicu Vladimir. Pentru amatorii de “picanterii” literare, o mică informație.
Pe la începuturile carierei sale muzicale, Nicu Vladimir a fost acompaniat în concerte, la percuție, de un foarte cunoscut om de cultură, un specialist în istoria religiilor și al civilizației iudaice, Andrei Oișteanu. Există și dovezi fotografice în acest sens, dovezi care vor fi dezvăluite în numărul din septembrie al revistei de cultură Orizont din Timișoara. De unde, probabil, vom prelua și noi o fotografie pentru paginile culturale.
www.blumenthal.ro
www.radio3net.ro
www.petre-kindlein.ro.

Parteneri ai evenimentului sunt New Visual Technology, Metalhead, City FM si Radio3Net.


Mai multe detalii: http://www.blumenthal.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1860
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

madalina ghitescu

Adaugat in urma cu 4904 zile, 21 Nov. 2010

Adaugat de Vant de frunze ude

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .