poze lansare miroirs de gigi caciuleanu
poze lansare miroirs de gigi caciuleanu

Lansare „MIROIRS”, de Gigi Căciuleanu

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 30 Octombrie 2016 18:00
Teatrul National București, Sala Atelier

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Duminică, 30 octombrie, ora 18:00, în sala Atelier a Teatrului Naţional, vă aşteptăm la un eveniment special, din cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2016: lansarea cărţii „Miroirs”, de Gigi Căciuleanu.

Gigi Căciuleanu, o personalitate mondială a dansului contemporan dezvăluie în volumul „Miroirs”, o faţetă mai puţin celebră a personalităţii sale artistice: lirismul. 44 de poezii şi 28 de desene sunt cuprinse într-un volum care aminteşte de graţia dansului, însă surprinde prin precizia cu care autorul stăpâneşte nu doar gestul ci şi cuvântul şi linia culorilor.

La lansare, alături de Gigi Căciuleanu, pe scenă vor fi dans-actorii „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, iar volumul va fi prezentat de doamna Ludmila Patlanjoglu.

„Gigi Căciuleanu - dansator, coregraf, pedagog cu vocaţie, conducător de companii reputate este o voce originală şi profundă a dansului contemporan. Un destin artistic de excepţie, modelat de întâlniri cu personaje ilustre: Miriam Răducanu, Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean Michel Jarre, Murray Louis, Maina Gielgud, Maia Pliseţkaia. Protagonist şi creator al unor capodopere scenice, unde sunt împreună cercul ridicat la pătrat, focul vulcanilor, briza primăverii, zborul mut al îngerilor.
Teluric şi celest, senzual şi spiritual, Gigi Căciuleanu este un virtuos al formei şi al ideii prin dans. În Miroirs 44 de poeme şi 28 de desene ne dezvăluie o faţă tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeaşi graţie ca pe scenă, compunând un chip „cioplit din frânturi de viaţă, din frânturi de corp, din zdrenţe de vis, din picături de hău”. Ludmila Patlanjoglu

Intrarea liberă.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/126252207847376/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 603

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 1216 zile, 28 Oct. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 180

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
concert mariza la sala palatului

Concert Mariza la Sala Palatului

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 7 Martie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .