poze lansarea volumului idolii forulului la bookfest
poze lansarea volumului idolii forulului la bookfest

Lansarea volumului Idolii forulului la Bookfest

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 11 Iunie 2010 17:00 - Vineri 11 Iunie 2010
Romexpo, Pavilion 15, Bulevardul Expozitiei, la Casa Presei Libere

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Lansarea Cartii Idolii Forului la Bookfest

Idolii forului este răspunsul colectiv al unui număr de specialiști în domeniile social, politic, literar și filosofic la două întrebări fundamentale despre societatea în care trăim. Prima întrebare este dacă ideea de intelectual public, enciclopedic, fără o specializare dată, este perimată? Cea de-a doua este dacă fascinația publică față de ideea de intelectual ”enciclopedic” amator poate amâna, într-o măsură, remodernizarea estului Europei și al României?

Sorin Adam Matei, universitar american și autorul volumului ”Boierii minții” coordonează împreună cu Mona Momescu, lector la Universitatea Ovidius, Constanţa şi lector de limba română la Columbia University, prezentul volum colectiv ce va da răspunsuri concrete și uneori incomode întrebărilor de mai sus. Volumul, ce va apărea la prestigioasa Editură CORINT și fi cumpărat de pe situl editurii Corint și prin Librarie.net, este produsul colaborării cu 13 specialiști din domeniile social, politic, literar, jurnalistic și filozofic: Michael Shafir, Adrian Gavrilescu, Daniel Barbu, Caius Dobrescu, Mircea Flonta, Gabriel Andreescu, Stelu Șerban, Lucian Nastasă Kovacs, Marius Ghilezan,Vasile Morar, Bruno Ștefan, Alexandru Matei și Istvan Aranyosi.

Firul roșu al acestui volum pleacă de la constatarea formulată în ”Boierii Minții” de Sorin Adam Matei, anume că societățile paramoderne, cum ar fi și România, sunt în continuare fascinate de mistica intelectualului public, fără specializare precizată, și că enciclopedismul acestuia, uneori amator, este echivalat automat cu genialitatea. Specialiștii, pe de altă parte, sunt descurajați de a deveni factori activi în viața socială. Aceasta duce la discurs și practici sociale premoderne, tributare idolilor gândirii scolastice, universaliste, mai degrabă specifice evului mediu. Pe scurt, ”elitele” pun în umbră clasa de mijloc a spiritului și blochează modernizarea societății.

Autorii vor semna autografe.

Mai multe detalii: http://idolii.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 780

Eveniment postat de organizator

sorin matei

Adaugat in urma cu 5067 zile, 06 Iun. 2010

Adaugat de idolii

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .