poze lansari de carte spaniola la editura niram art
poze lansari de carte spaniola la editura niram art

Lansari de carte spaniola la editura Niram Art

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 20 Noiembrie 2013 19:00
Blv. Nicolae Balcescu nr 18, sector 1

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura madrilena Niram Art prezinta patru scriitori spanioli la Bucuresti

Editura Niram Art, infiintata la Madrid, in anul 2009, lanseaza un nou proiect de schimb cultural intre Spania si Romania. In cadrul acestui proiect, operele mai multor scriitori spanioli vor fi traduse si publicate in Romania, iar numerosi autori romani vor fi prezentati si publicati in Spania.

Patru scriitori spanioli vor fi prezenti la Bucuresti cu ocazia prezentarii operelor lor in limba romana.

Lansarile vor avea loc la Libraria Dalles pe 20 noiembrie si la Muzeul Literaturii Romane pe 21 noiembrie 2013. Cei patru autori, Anthel Blau, Antonio Mateos Muñoz, Elimaida Vargas si Dimitra Agelopoulou vor fi prezentati publicului roman de Horia Barna, hispanist, traducator, editor, directorul ICR Madrid intre anii 2006 - 2010 si de Dan Caragea, critic literar, lusitanist, traducator si editor.

Cartile, doua de poezii, un roman si un eseu, abordeaza problematici de actualitate si critica. In “Din spatele privirii”, viziunea poetica a Elimaidei Vargas Paz despre violenta in familie prezinta o situatie trista cu care atat Spania, cat si Romania se confrunta. Continuand intr-un ton nostalgic, Antonio Mateos Muñoz vorbeste despre efemeritatea existentei in “Scrisul absent”, iar Dimitra Agelopoulou, autoare de origine greaca in limba spaniola, pledeaza pentru intoarcerea la o “viata primitiva”, simpla. In “Zburand prin cerurile interioare”, entuziasmul cu care Anthel Blau isi ghideaza cititorii catre o constiinta matura, a cunoasterii de sine, ofera un raspuns optimist intrebarii despre evolutia omului.

Moderatorul evenimentelor va fi scriitorul de origine romana Fabianni Belemuski, traducatorul operelor, iar lectura fragmentelor va fi realizata de Andreea Niram (Marketing Cultural Espacio Niram - Madrid).

Mai multe detalii: http://niramarteditorial.espacioniram.com/niram-art-internacional/niram-art-romania/lanzamientos-en-rumania/

Comenteaza pe Facebook
dana

Adaugat in urma cu 2282 zile, 18 Nov. 2013

Adaugat de aidan

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .