poze lectura publica si sesiune de autografe andreea nanu

Lectură publică şi sesiune de autografe Andreea Nanu

Bucuresti , Bucuresti. Luni 28 Aprilie 2014 18:30
LIBRĂRIA BASTILIA - Piața Romană nr. 5

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Libraria Bastilia şi Editura Eikon vă invită luni, 28 aprilie, la ora 18.30, la lansarea de carte a Andreei Nanu – Ziua cea mai albă, urmată de o lectură publică şi o sesiune de autografe. Evenimentul va avea loc la Libraria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5) şi îi va avea ca invitaţi pe Alex Ștefănescu și Teodora Stanciu.

“Romanul Andreei Nanu vine din alte, binecuvântate vremuri narative, fiind o surpriză buimăcitoare în peisajul abraziv al prozei de azi. Sunt convins că lectura lui ar fi făcut deliciul «Sburătorului» lovinescian, că i-ar fi încântat pe Mihail Sebastian, Anton Holban, Henriette Yvonne Stahl sau Lucia Demetrius. Asta nu înseamnă nicidecum că ar fi defazat, ci doar ex-centric faţă de orizontul actual de aşteptare, atras, acesta, de viciu, erezie, dezabuzare, igrasie sufletească.
Este un roman care are nevoie de cititori cu textură morală sănătoasă, croiţi pentru lirism, visare, paseism şi pasiuni culturale, crescuţi într-o lume aptă să priceapă că senzualitatea şi spiritul sunt una, ca muzica şi pictura. Şi mai presus de toate: să accepte că trecutul determină şi fertilizează necontenit prezentul, fie subtil, misterios, fie pătimaş, expansiv. Un roman din dragoste de inefabill.” DAN C. MIHĂILESCU

“O lectură emoționantă, care-și cere prelungirea, dacă nu soluționarea, în alte zile de culoarea altor anotimpuri. Inspirată, poate, din muzica lui Vivaldi.” ANTOANETA RALIAN

Romanul este inspirat de un fragment muzical, Neige, pour piano a quatre mains, al compozitorului francez Louis Durey, o lucrare de tinereţe, din 1918, dedicată lui Maurice Ravel și este nominalizat în cadrul celei de-a V-a ediţii a concursului literar UniCredit.
Romanul Andreei Nanu este inspirat de episodul biblic al luptei lui Iacob cu Îngerul. De-a lungul celor trei luni de iarnă, cărora le corespund, sonor şi imagistic, părţile concertului, descoperim un roman despre muzică, despre timp, despre memorie, despre alb ca metaforă a transfigurării, a lucrurilor transfigurate spiritual.
„Lupta lui Iacob cu Îngerul” – tapiseria din sufrageria „Casei cu păuni” a lui Maxim Tauber devine leit-motivul raportului, greu de descifrat, dintre om și istorie, păstrând și încărcătura de sens a Scripturii, a luptei „care se transformă în îmbrățișare” și a desprinderii lui Iacob de inima de foc a Îngerului, cu revelația intensității credinței. Tot astfel, personajul-compozitor din roman, André Durand, cheamă pe Dumnezeu atunci când scrie partitura la „Zăpadă. Concert pentru pian la patru mâini”. „Mâinile lui au chemat alte două mâini”.
Suflul epic al romanului se hrănește din fragmentele de viață recompuse din scrisori sau amintiri ale personajelor din trecut și prezent. Pagini de reflexivitate, de comentariu livresc (Maxim Tauber este profesor de teoria literaturii, Anna – pianistă) întretaie poveștile, tehnicile narative urmând tehnicile muzicale ale polifoniei.
Ziua cea mai albă este o broderie, în care timpul interior, memoria personală, drama istorică se împletesc în muzica frazelor. Albul acestei cărți nu vă va lăsa să închideți ochii până când nu o veți citi și auzi până la capăt.


Persoană de contact:
Valentin Ajder – 0728.084.802
valentinajder@yahoo.com
www.edituraeikon.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 982

Eveniment postat de organizator

maria

Adaugat in urma cu 3650 zile, 28 Apr. 2014

Adaugat de mariatutunaru

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .