poze life is what happens to you while you re busy making other plans

Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans

Bucuresti , Bucuresti. Joi 13 Iulie 2017 18:00
ARCUB – Str. Lipscani 84-90

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

ARCUB organizează expoziția Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans în perioada 13 iulie – 16 august 2017.Șase artiști activi, atât pe plan local cât și internațional, expun la invitația curatorului Simona Vilău. Expoziția tratează o serie de teme și probleme filosofice cunoscute și intens discutate, precum predestinarea, hazardul și relativismul unor situații și contexte.

Selecția curatorială realizată de Simona Vilău prezintă șase artiști români activi atât pe plan local, cât și internațional - Ioana Alexe, Alina Buga, Ciprian Paleologu, Alexandru Rădvan, David Șandor și Bogdan Vlăduță. Fiecare artist are o secțiune bine delimitată, iar din opera lor au fost alese decupaje emblematice pentru tema propusă.

Circuitul expoziției glisează de la imagine statică - desen, obiect, pictură la imagine îm mișcare - animație, video. Foarte diferiți ca traseu biografic și abordare artistică, prezența celor șase personalități creează vecinătăți incitante și senzația unui caleidoscop format din imagini intense.

Despre artiști
Ioana Alexe a studiat sculptură și trăiește la Berlin de foarte mulți ani. Opera sa este diversă, cuprinde atât lucrări video, cât și desen, pictură, instalații cu caracter autoreferențial și nu de puține ori, ironic la adresa societății.

Alina Buga este o prezență activă atât în zona creativă, cât și în cea de producție artistică. A debutat ca membră a grupului Rostopasca în anii 90, iar de atunci lucrează ca artist și manager cultural, experimentând tot spectrul de tehnici, de la fotografie și video-instalații, până la performance, desen, colaj, sculptură. Trăiește la Regensburg și este una dintre creatoarele spațiului Alert Studio din București.

Ciprian Paleologu trăiește la București, este lector universitar și manager al spațiului Laborna. Discursul său artistic este împărțit în etape de creație și expunere care au loc din doi în doi ani și sunt planificate pe întreaga durată a vieții. “Proiectul uman” cuprinde instalații complexe, în tehnici experimentale și cu foarte multe sensuri conceptuale.

Alexandru Rădvan trăiește și lucrează la București, fiind lector la Universitatea de Arte. Deosebit de prolific și activ, artistul a expus de-a lungul carierei sale alături de Anaid Art Gallery, acum aflată la Berlin. Temele sale sunt preponderent mitologice și istorice, el relaționând de fiecare dată cu câte un personaj iconic, pe care îl tratează de la egal la egal în imagini inedite.

David Șandor trăiește și lucrează la București ca artist independent. Pasionat de construcții și etape în elaborarea unei idei sau a unui proiect, discursul său aproape conceptual se referă la momente anodine, ușor ignorabile, din care artistul face un scenariu complex. Lucrează desen, animație, sculptură și instalație.

Bogdan Vlăduță este unul dintre pictorii de referință din arta contemporană. Cariera sa a început în anii ‘90, iar o bună parte din timp și-a petrecut-o la Roma, orașul și istoria romană fiind dintre temele sale favorite în pictură. Recent a început să introducă în opera sa figuri consacrate, pe care le citează ca individualități (Joseph Beuys, Pier Paolo Pasolini etc.) sau le chestionează opera (recenta serie dedicată lui Vincent van Gogh).

Vernisajul expoziției va avea loc în data joi 13 iulie, începând cu ora 18.00, la ARCUB – Str. Lipscani 84-90.Expoziția poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul orar 14.00 – 22.00, în perioada 13 iulie – 16 august 2017.

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/arcub-prezinta-expozitia-life-happens-youre-busy-making-plans/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1094
Cuvinte cheie: ArCub , Expozitie , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

arcub

Adaugat in urma cu 2465 zile, 29 Iun. 2017

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .