poze  lumi plutitoare max streicher la sun plaza

"Lumi plutitoare" - Max Streicher, la Sun Plaza

Bucuresti , Bucuresti. Luni 25 Martie 2013 23:00 - Duminică 14 Aprilie 2013
Sun Plaza, CALEA VACARESTI NR. 391, Bucureşti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

In premiera nationala, Sun Plaza Shopping Center prezinta, in perioada 25 martie – 14 aprilie 2013, o expozitie ce reuneste lucrari neconventionale ce apartin artistului de origine canadiana Max Streicher.

Expozitia de arta contemporana intitulata „Lumi plutitoare” propune o intalnire cu 5 lucrari inedite, Floating Forest, End Game, Quadriga II, Sleeping Giants, Alto-Cumulus, instalatii gonflabile cu diferite forme, ce par a fi insufletite gratie unor ventilatoare industriale si mecanisme simple cu supape.

Fantasticul aluneca din cand in cand in realitate. Max il prinde, ii da forma si il face sa ramana in lumea noastra din fiecare zi. Unicitatea operelor sale de arta consta in utilizarea materialelor delicate, redarea lor detaliata si realistica, amplasarea lor dinamica, toate acestea avand scopul de a neutraliza calitatile generalizate, simpliste si comice la care ne asteptam de obicei de la niste structuri gonflabile.

„Monumentalismul postistoric al operelor lui Max Streicher este contemporan nu atat pentru ca se manifesta mereu in prezent, printr-o efemeritate aproape sfidatoare, ci prin faptul ca raspunde intotdeauna unor urgente contemporane. Este mai intai un monumentalism plasat mereu in raspar fata de functiile monumentului clasic, dar chestionand totodata valentele spatiului public, pe care il revendica si il recuceresc ori de cate ori sunt expuse. Apoi, pentru ca in acest tip inedit de monumentalitate se regasesc mai toate caracteristicile lumii de azi: lucrarile sunt fragile, efemere, diafane, conturand o precaritate care inspira empatie si revolta, tristete si optimism, promisiune, utopie, vis. Scurt spus, instalatiile gonflabile create de Max Streicher devin necesare ca aerul acolo unde sunt expuse pentru ca sugereaza ideea de substanta, continut, fond in acelasi timp cu absenta tuturor acestora in mediul care ne inconjoara si pe care il formam.” Astfel a caracterizat opera lui Max Streicher, Igor Mocanu, critic de arta si curator.

Max Streicher este un sculptor si creator de instalatii, care de 20 de ani lucreaza intens cu tehnologia elementelor gonflabile in sculpturi cinetice si lucrari tridimensionale. Artistul a expus si are lucrari prezente in galerii din toata lumea, pe intreg teritoriul Canadei natale, in Barcelona, Madrid, Cambridge, Paris, Praga, Berlin, Düsseldorf, Mumbai, Tokyo, New York etc., iar acum, pentru prima data in Romania, la Sun Plaza!
Sun Plaza Shopping Center a organizat acest eveniment special pentru a le oferi vizitatorilor sai o experienta culturala de calitate, inedita, fapt ce vine in sustinerea pozitionarii centrului comercial, in linie cu actiunile sale non-conformiste si de impact.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.sunplaza.ro si www.facebook.com/sun.plaza.shopping.center.

Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT Romania si S IMMO AG. Deschis in februarie 2010, Sun Plaza vine in intampinarea clientilor cu trei abordari distincte: cumparaturi de baza (hipermarket, magazine de bricolaj si electrocasnice), zona de lifestyle, cu prezente de top din domeniul fashion (ancore pe suprafete medii si mari, magazine ale marcilor internationale), precum si o zona de divertisment si petrecere a timpului liber. Sun Plaza are o suprafata inchiriabila de 81,000 m2 si peste 210,000 m2 suprafata construita. Centrul are o parcare subterana cu 2,000 de locuri si o legatura directa cu statia de metrou Piata Sudului, realizata printr-un pasaj subteran.

Pentru informatii suplimentare:

Ana Paun, +40723750722, ana.paun@next.advertising.ro
Florina Axinia, +40721200431, florina.axinia@next.advertising.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1376
Cuvinte cheie: Bucuresti
ina zaifu

Adaugat in urma cu 4025 zile, 21 Mar. 2013

Adaugat de ina.zaifu

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .