poze marius surleac lanseaza volumul de poezii de debut zeppelin jack

Marius Surleac lansează volumul de poezii de debut, Zeppelin Jack

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 9 Iulie 2011 19:00
Club Fire, Strada Gabroveni nr, 12

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Marius Surleac își lansează volumul de poezii de debut, intitulat Zeppelin Jack și apărut la Editura Herg Benet. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 iulie, de la ora 19, în Club Fire din București (la subsol – Str. Gabroveni, nr. 12).

Alături de autor, la lansare vor fi prezenți și invitații Traian T. Coșovei, Felix Nicolau și Mugur Grosu.

Discuții, lecturi, autografe și after-party!

Despre Zeppelin Jack:
”Poezia lui Marius Surleac musteşte de viaţă şi forţă. Plecând de la un suprarealism asimilat profund, el creează imagini noi, spectaculoase, fără să forţeze nota. Captivează prospeţimea auzului şi văzului zău – de la instantanee rustice, până la zone elevate, filosofice. Dar sunt şi referinţe şugubeţe sau răzbătătoare precum nişte trasoare la concepte care ţin de zona beat şi de contracultură. Şi nu se opreşte aici – mereu în căutare, mereu dispus să înveţe şi să inoveze. Zeppelin Jack nu e un volum unitar, dar e mai bine aşa, pentru că nu lasă răgaz plictiselii. Un adevărat roman al vieţii interioare, scris alert, ca un scurt-metraj ce nu vrea să rateze nimic din tot ce e viaţă furibundă şi deşteaptă. Într-un vocabular cu infinite resurse.” (Felix Nicolau)
“O poezie la limita dintre suprarealismul imagistic şi concretul cotidian, între niciodată şi acum, scrie poetul Marius Surleac. Strigătul său poetic pare a fi: "nu-mi fura momentul acesta/ vreau să-l modelez după asemănarea ta/ să-i dau foc şi să păşesc în fumul/ ce-a îndrăznit să te cuprindă// cenuşa o voi înmuia/ în balta ajunsă până la genunchi...". Marius Surleac îmi apare drept un nou James Dean al generaţiei sale poetice.
Momentul poetului este de bun augur, marcând prezenţa unui autor cu convingătoare resurse stilistice. Autorul pare a se revendica din tradiţia poeţilor onirici, modelul cel mai apropiat fiind Gellu Naum asumat în mod postmodern. Versul său are vigoare şi incandescenţă, nerv şi insolenţă creativă. Marius Surleac este un anarhist al metaforei contemporane iar poemele sale sunt: "un retroproiector de instantanee cu sfinţi".
Zeppelin Jack este brandul unei noi sensibilităţi.” (Traian T Coşovei)
“Versurile lui Marius Surleac amestecă, la un nivel onorabil, noblețea trăirilor spirituale cu frisonul unei existențe mult prea vulnerabile. Narațiunile sale lirice, străfulgerate deseori de halucinații imprevizibile, stranii, sînt un amestec de elegie și ironie, de artificiu și spontaneitate. Un tînăr poet cu mari disponibilități. În ce măsură vor deveni ele și certitudini vom vedea în viitor.” (Nicolae Sava)

Despre autor:
Marius Surleac s-a născut în 1982, în Vaslui. A urmat cursurile Facultății de Fizică, Univ. Alexandru Ioan Cuza, Iași; apoi a terminat Masteratul în Biofizică și Biotehnologie, UMF Carol Davila, București. În prezent își face Doctoratul în Bioinformatică la Institutul de Biochimie al Academiei Române, București.
A debutat cu poeme în antologie la editura Lumen, 2003, Iași. A fost membru în cenaclul Facultății de Litere, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, în perioada 2001-2004. Publică poezie și proză scurtă în revistele: Convorbiri Literare, Hyperion, Conta, Oglinda Literară, EgoPhobia, Feedback, Singur, Algoritm literar, Ecouri Literare, 13 Plus. De asemenea publică poezie (în engleză) în revistele: Novo Slovo (Serbia), Atlas Poetica (SUA). Apare în alte două antologii de poezie. Participă cu grupaj de poeme la simpozionul ”Muza Poetike”, Tirana, Albania, 2010. A fost implicat în diverse proiecte culturale. Colaborează cu scriitori din țară și străinătate.

Un preview al volumul Zeppelin Jack găsiți aici: http://www.libraria.hergbenet.ro/?category=4&product_id=22

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/marius-surleac-lanseaza-volumul-de-poezii-de-debut-zeppelin-jack.html

Comenteaza pe Facebook
herg benet

Adaugat in urma cu 3321 zile, 05 Iul. 2011

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
asr jujutsu juniori incepatori 8 14 ani

ASR Jujutsu, juniori incepatori (8-14 ani)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
  • Ai ceva de zis?

    .