poze mo ii de iarna
poze mo ii de iarna poze mo ii de iarna poze mo ii de iarna

MOȘII DE IARNĂ

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 5 Martie 2021 10:00 - Duminică 7 Martie 2021
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

În perioada 5 - 7 martie 2021 Asociaţia Kogaion 115 organizează ” Moșii de Iarnă”, eveniment de promovare a meșteșugurilor tradiționale și a gastronomiei românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Cum sâmbătă, 6 martie, sunt Moşii de iarnă, când se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi, la eveniment vor fi copţi colaci împletiţi în patru sau plăcinte poale’n brâu cu brânză şi stafide. Totodată vom fi pregătiți pentru sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului. Pentru acesta vor veni din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, gospodine ce vor prepara la fața locului mucenici moldoveneşti însiropaţi cu miere și pudrați din belșug cu miez de nucă.
Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, vestimentaţie din lână împâslită, haine şi accesorii din piele naturală, vase de ceramică de la Horezu și Corund, mic mobilier crestat, obiecte decorative din tărtăcuțe și sticlă pictată manual, podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă, săpunuri şi creme făcute doar cu ingrediente naturale.
Gastronomia tradițională e prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de vacă sau de oaie, cozonaci bucovineni, plăcintele domneşti cu fructe şi cu brânză, prăjituri de casă dupa reţetele bunicelor, miere și siropuri naturale, vin şi palincă, pâine frământată cu maia naturală, produse pe bază de cătina, miez de nucă şi fructe păstrate cu grijă peste iarnă în cămări.
Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone folclorice.
Duminica, 7 martie, se lasă sec de carne, înaintea Postului Mare al Paştelui, aşa că este ocazia potrivită de a ne desfăta cu mâncăruri care mai de care mai gustoase: borş de peşte, carne de porc la ceaun cu mujdei şi gogonele, sărmăluţe cu mămăliguţă, saramură de crap, păstrăv şi cârnăciori proaspeţi la grătar. Nu pot lipsi din meniu mucenicii munteneşti la ceaun, cu multă scorțișoară și nucă pisată.
Program zilnic: 10.00 – 18.00
Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 208

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 48 zile, 25 Feb. 2021

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 90

Alte Evenimente din Bucuresti
curs de ilustra ie la sediu

CURS DE ILUSTRAȚIE – LA SEDIU

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 25 Aprilie 2021
nevoia de recunoa tere workshop online

Nevoia de recunoaștere - workshop online

Bucuresti, Bucuresti. 14 Apr 2021 - 14 Apr 2021
baby boom show virtual

Baby Boom Show Virtual

Bucuresti, Bucuresti. 20 Mai 2021 - 23 Mai 2021
curs de manga pentru copii 8 13 ani online

CURS DE MANGA PENTRU COPII (8-13 ANI) – ONLINE

Bucuresti, Bucuresti. Joi 15 Aprilie 2021
  • Ai ceva de zis?

    .