poze nu este drum in cer

Nu este drum în cer

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 6 Noiembrie 2019 18:30
Piata Natiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/200

În perioada 1-22 Noiembrie 2019, Elite Art Gallery în parteneriat cu galeria Arcade 24 din Bistrița vă invită la o expoziție comemorativă a pictorului George Mircea.

Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și aduce pe simeze o selecție de lucrări din ultimul deceniu de creație a artistului. Prin prisma relației tematice și stilistice acestea îmbracă conceptul memoriei creative ca reper de analiză critică și plastică. În cheia unei activități prolifice, expoziția invocă natura ca instrument de percepție a realității prin a cărei căi sunt devoalate intuiții mistice, fațete ale subconștientului și fragilitatea condiției artistului ca subiect apofatic.
George Mircea (1979-2018) își începe studiile în anul 1998 la Academia de Arte “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca la clasa pictorului Ioan Sbîrciu, iar apoi, un an mai târziu, se transferă la Universitatea Națională de Arte din București, secția Pictură, la clasa pictorului Horea Paștina. Din anul 2006 artistul este Lector Universitar Doctor al Universității Naționale de Arte din București iar în perioada 2006-2011 profesează și cu titlul de colaborator asociat al Universității București-Facultatea de Istorie. Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București artistul își susține teza de doctorat cu tema “Ordine și Carnaval”. Începînd cu anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și Membru al Școlii Române din Roma. Parcursul expozițiilor personale începe la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia cu un program îndeaproape gândit și înfăptuit sub îndrumarea criticului de artă Dan Hăulică. George Mircea este autorul a treizeci și nouă de expoziții personale de pictură. Expune în galerii importante din România ( Bacău, Bistrița, Cluj, Tîrgu Mureș, Ploiești, Deva) și are expoziții în galerii semnificative din Paris, Nurenberg, Munchen, Roma, Veneția, Pisa, Madrid, Santiago de Compostela, Budapesta,Chișinău etc. De-a lungul anilor George Mircea se face remarcat în peste 150 expoziții de grup, colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările artistului fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, S.U.A., Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveţia, Grecia, Franța, România și Spania.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 1-22 Noiembrie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/2462551340668476/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 193

Eveniment postat de organizator

elite art gallery

Adaugat in urma cu 156 zile, 30 Oct. 2019

Adaugat de elite_art_gallery

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 35

Alte Evenimente din Bucuresti
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
concert imonolith

Concert Imonolith

Bucuresti, Bucuresti. Joi 16 Aprilie 2020
concert machine head

Concert Machine Head

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 12 Mai 2020
  • Ai ceva de zis?

    .