poze  o povestetica expozitie de pictura si grafica

| o povEstetica | expozitie de pictura si grafica

Bucuresti , Bucuresti. Joi 11 Septembrie 2014 20:00 - Miercuri 24 Septembrie 2014
Vasile Stroescu Nr 40

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expozitie de pictura si grafica - alina borcea | anca buzilan

Ce: | o povEstetica | expozitie de pictura si grafica
Cine: Alina Borcea | Anca Buzilan
Cum: Prin contrast de stil, viziune si culoare
Cand: 11 septembrie – 24 septembrie 2014
Unde: Pallets Concept Bar | Vasile Stroescu 40
https://www.facebook.com/PalletsBar

************************************************************

Alina Borcea

" Se iau…mai toate culorile din lume ( verdele este încoronat rege, fără niciun dubiu! ), multe creioane şi pixuri, cerneluri şi tuşuri, pasteluri şi acuarele, se adaugă optimism cât cuprinde, fericire şi “stare de bine”, se “asezonează” cu poveşti şi subiecte dragi, unele iubite încă din copilărie, se mai presară pe ici-colo simboluri, se leagă toate între ele cu sentimente şi mai apoi se învăluie în zâmbete. Şi iată: cam aceasta ar fi, aşa, pe scurt, reţeta mea de veselie. "

“ Cu desenele tale, tu poţi face oamenii să zâmbească, Alino! "

www.facebook.com/alinaborceacartoonelle

************************************************************

Anca Buzilan

" Născută în '85, în Focșani, desenez de când mă țin minte. Am urmat școala generală cu profil artistic, apoi un liceu cu profil real, pentru ca mai târziu, să le îmbin pe amândouă, frecventând cursurile facultății de arhitectură. Proaspăt ieșită de pe băncile facultății am început să "profesez"ca CG artist și, în același timp, să redescopăr plăcearea de a desena și faptul că acesta este cel mai confortabil și sigur mod de a mă exprima, o nevoie esențială, cred eu, a fiecărui om.
Deși din totdeauna tehnicile mele preferate au fost desenul în creion și pictura în ulei, acum doi ani, când l-am descoperit pe Aubrey Beardsley, mi-a fost deschis apetitul pentru desenele alb negru în tuș. De atunci ideile curg si dorința de perfecționare crește deși timpul nu îmi permite să creez cât aș vrea sau cât aș putea. Primul desen pe care l-am făcut în tuș a fost "The blind cat is not blind". A început ca o joacă foarte plăcută, a continuat cu o curiozitate pentru ce ar putea ieși și s-a încheiat cu o mare surpriză, eu fiind încântată de rezultat. Pisica, care în patru ani de zile de când o am a reușit să mă seducă și să mă inspire, și-a asigurat locul în desenele mele, fie ca este personaj central, fie ca intervenție subtilă într-un colț al desenului.
O altă tema des întâlnită în desenele mele este moartea. Moartea care înspăimântă și fascinează în același timp, moartea privită ca un proces natural și firesc dar și ca proces apăsător, angoasant, moartea despre care vrei să știi dar de care vrei să uiți în același timp. Eu nu prezint moartea în sine, momentul morții, ci poate perioada care o precede, senzatia care o anuntă, poate ca pe o metaforă a unei transformări, evoluții, dezvoltări, treceri, etc. În seria "Sylvia", de exemplu, deși primul lucru care te izbește este moartea copilei sau a șotronului, ea reprezintă de fapt ruperea de copilărie, creșterea, trecerea omului prin timpul terestru, nicidecum un final.
Fiind o adeptă a artei, desenului care transmite, care are o idee și mai puțin a artei decorative, desenele mele sunt foarte personale și pline de simboluri, ele exprimând de la trăirile cele mai ascunse până la fenomene sociale. Important este să ating o coardă sensibilă a omului, să-l fac să tresară, să-l fac să se gândească și să pună întrebări. Dacă reușesc asta eu sunt 90% mulțumită. "

https://www.facebook.com/buzilananca?fref=ts

************************************************************

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/264186180458008/?ref=22

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 965

Eveniment postat de organizator

pallets

Adaugat in urma cu 3511 zile, 09 Sep. 2014

Adaugat de Pallets

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .