poze seria san antonio in romania

Seria San-Antonio în România

Bucuresti , Bucuresti. Luni 10 Februarie 2014 10:00
Toate chioșcurile de ziare

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Începând de luni, 10 februarie, romanele din seria San-Antonio, publicate la editura Univers, vor putea fi găsite la chioşcurile de ziare, împreună cu ziarul Libertatea. Bandiţi şi negustori de crime, feriţi-vă! Voi, fini cititori şi ştrengari, îndrăzniţi!

Atențiune, națiune! Coțcarii, borfașii, bandiții și negustorii de crime nu mai au nicio șansă. Comisarul San-Antonio se întoarce în România! Cât despre voi, amici de poante și scamatorii, bucurați-vă! Comisarul San-Antonio is back. Pentru că așa îi stă bine unui agent care se respectă.
Cine e San-Antonio? Nu e doar un pseudonim sau un personaj care a făcut furori. E un adevărat fenomen care a cuprins Franța și lumea întreagă. Frédéric Dard i-a dat frâu liber în 1949 și, de atunci, șarmantul comisar nu s-a oprit până nu și-a strigat aventurile în 175 de romane, care au dat pe spate peste 200 de milioane de cititori. Și așa, orice fel de cititori. Filologi, filosofi și sociologi și-au prins urechile în limbajul de o subtilitate rar întâlnită și s-au pus pe scris studii și doctorate. Cum nu au scos-o la capăt, au mai încercat cu dezbateri și colocvii, doar-doar or acoperi toate fanteziile pe care San-Antonio le-a dăruit limbii franceze. Mai mult, nu s-au lăsat până nu au făcut și-un dicţionar cu expresii şi cuvinte născocite sau reinventate, cu nu mai puţin de 2000 de pagini, unele roz. Pentru exemplele deocheate. Ca să le îmblânzească.
Cum nu sunt mai prejos, și cititorii români s-au bucurat de isprăvile ștrengarului și au râs cu subînțeles atunci când el le făcea din ochi să prindă poanta. Mai întâi înainte de ’89, când era o aventură procuratul şi cititul per se, pentru că limba dezlegată şi umorul cu manta nu erau, se-nţelege, în planul propăşirii luminate. Dar mai pe sub mână sau ţinut de şase, San-Antonio era şi atunci un nume de cod pentru connaisseuri. În anii ’90, când pudibonderiile au fost lăsate deoparte, San-Antonio a devenit un must al cititorului lipsit de prejudecăți.
Pentru un urzitor neîntrerupt de poveşti, întreaga lui existenţă trebuie să fie o poveste. Aşa cum este alegerea numelui. Numai cineva lipsit de orice prejudecată şi dispus să joace toate cărţile la cacealma putea să ia o hartă, să închidă ochii şi să pună stiloul într-un punct pentru a-şi găsi noua identitate. Sorţii i-au surâs lui Frédéric Dard şi peniţa a căzut pe San Antonio. Şi San-Antonio a fost. Dar aroganţa maximă a fost în 1957, când, aflat în vizită în oraşul-tiz, a cumpărat patru mii de cărţi poştale, a stat opt zile să le scrie şi le-a trimis celor mai importante libării din Franţa: „Salutări prieteneşti din San-Antonio. San-Antonio”. Slavă cerului că stiloul n-a căzut mai prin Balcani. Greu ar fi scos-o la capăt!
După o pauză de 20 de ani, maestrul subtilităţilor, este din nou în România.

Mai multe detalii: http://www.youtube.com/watch?v=td-9YFfwfxo

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 482
oana purice

Adaugat in urma cu 2378 zile, 07 Feb. 2014

Adaugat de Oana11950

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr jujutsu adul i 14

ASR Jujutsu, Adulți (+14)

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 2 Septembrie 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .