poze sun plaza prezinta expozitia de inventica si pictura leonardo d

Sun Plaza prezinta expozitia de inventica si pictura - Leonardo d

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 27 August 2013 - Duminică 29 Septembrie 2013
Sun Plaza, CALEA VACARESTI NR. 391, Bucureşti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

In perioada 19 august – 29 septembrie, Sun Plaza Shopping Center prezinta o expozitie unica in Romania, dedicata personalitatii de geniu si operei maestrului Leonardo da Vinci. Aceasta exploreaza legendele si miturile ce invaluie viata artistului si subliniaza influenta considerabila pe care mostenirea lui Leonardo o are asupra omului modern si a felului in care acesta isi desfasoara astazi viata.

Centrul comercial din sudul Bucurestiului va deveni, pentru mai mult de o luna de zile, spatiu de expunere pentru cele aproape 30 de picturi, reproduse la dimensiunile originale, realizate de faimosul pictor, arhitect, sculptor, muzician, poet, chimist, anatomist, fizician, literat si inginer renascentist si pentru cele peste 40 de masinarii care au deschis noi orizonturi in domenii cheie precum mecanica, hidraulica, zbor si arta razboiului.
Printre picturile expuse se regasesc „Cina cea de Taina” (1495-1498) si „Mona Lisa” (cca. 1503-1506), doua dintre tablourile reprezentative pentru perioada Renasterii si cele mai controversate lucrari ale lui Leonardo, „Adoratia Magilor” (1481), tablou ramas neterminat din cauza unor conditii financiare impuse lui Leonardo de calugarii de la manastirea San Donato a Scopeto, acestia fiind cei care au comandat lucrarea, „Fecioara intre stanci” (1483–1486), prima versiune si cea de-a doua, vehiculandu-se ca exista si o a treia, sau „Madona cu garoafa” (1478-1480), opera creata de Leonardo cand avea nici 20 de ani.
Masinariile tridimensionale prezentate in cadrul expozitiei sunt reproduceri fidele ce urmaresc schitele originale din Codexuri, caietele in care Leonardo isi insemna toate descoperirile si ideile si care il insoteau in permanenta. Cele mai multe dintre instalatii sunt interactive, dand posibilitatea vizitatorului de a cerceta indeaproape ideile revolutionare ale celui ce avea sa-si puna pentru totdeauna amprenta asupra existentei umane.
Multe dintre inventiile desenate de acesta nu au putut fi puse in practica la vremea la care au fost inchipuite din lipsa materialelor si a tehnologiilor de productie necesare.


Leonardo da Vinci a fost manat de o dorinta nemarginita de cunoastere care l-a ghidat de-a lungul vietii si i-a modelat felul de a fi. Un perfectionist innascut, inventatorul considera vazul ca fiind principala cale de cunoastere reala si completa a fenomenelor inconjuratoare. Marea tema a studiilor sale este „saper vedere” (a sti sa vezi, in limba intaliana). De aici decurgand natural faptul ca si-a folosit creativitatea si inventivitatea in domeniile ce foloseau in special reprezentarea grafica - pictura, sculptura, arhitectura, ingineria - lasand posteritatii nenumarate schite si desene.
Cunoscut atat datorita inventiilor sale, precum masina, submarinul, bicicleta, costumul de scafandru, scara rulanta, cricul, arcul, elicopterul, planorul, parasuta, tancul, tunul, catapulta si multe altele, precum si datorita studiilor de anatomie care au dus la descoperirea unor detalii fascinante despre simetria corpului uman, cel mai reprezentativ desen in acest sens fiind „Omul Vitruvian”, Leonardo da Vinci este, fara indoiala, o personalitate inaintea vremurilor sale si un geniu universal. Modul de gandire si descoperirile sale continua sa uimeasca si astazi, dupa mai bine de 500 de ani.
Expozitia adusa in Romania de Sun Plaza Shopping Center a fost vizitata pana in prezent de peste 4 milioane de oameni din Europa, SUA si Asia. Intrarea este libera.
Aceasta expozitie continua initiativa Sun Plaza Shopping Center de a le oferi vizitatorilor sai experiente culturale de calitate, inedite, fapt ce vine in sustinerea pozitionarii Centrului Comercial, in linie cu actiunile sale non-conformiste si de impact.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.sunplaza.ro si www.facebook.com/sun.plaza.shopping.center.

Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT Romania si S IMMO AG. Deschis in februarie 2010, Sun Plaza vine in intampinarea clientilor cu trei abordari distincte: cumparaturi de baza (hipermarket, magazine de bricolaj si electrocasnice), zona de lifestyle, cu prezente de top din domeniul fashion (ancore pe suprafete medii si mari, magazine ale marcilor internationale), precum si o zona de divertisment si petrecere a timpului liber. Sun Plaza are o suprafata inchiriabila de 81,000 m2 si peste 210,000 m2 suprafata construita. Centrul are o parcare subterana cu 2,000 de locuri si o legatura directa cu statia de metrou Piata Sudului, realizata printr-un pasaj subteran.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1106
Cuvinte cheie: Bucuresti
ina zaifu

Adaugat in urma cu 2511 zile, 27 Aug. 2013

Adaugat de ina.zaifu

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr jujutsu adul i 14

ASR Jujutsu, Adulți (+14)

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 2 Septembrie 2020
concert celine dion in 2021

Concert Celine Dion in 2021

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .