poze teatrul maiestrit

Teatrul Măiestrit

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 5 Decembrie 2017 16:30 - Luni 11 Decembrie 2017
Piata Natiunilor Unite, Nr.3-5, Bl. B2, Parter

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

În perioada 5-11 decembrie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” vă invită la expoziţia de costume și grafică cu titlul “Teatrul Măiestrit”.

Costumele fac parte din proiectul „Colombina”, unul dintre caracterele reprezentative ale Commediei dell’Arte. Acestea, alături de o selecție de schițe, sunt semnate de Maria Mădălina Niculae, Mădălina Sandu și Andreea Tecla, masterande în cadrul secției de scenografie UNATC. Proiectul este coordonat și curatoriat de către Prof.univ.dr. Ștefania Cenean alături de lector univ.dr. Maria Dore.
Expoziția este conexă evenimentului “Roșu Măiestrit” lansat în galerie cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acesta reprezintă un proiect marca Elite Art Club UNESCO cu o bogată tradiție ce vine în continuarea proiectului „Suvenir de București” lansat în anul 2010 și care pe parcursul anilor s-a desfășurat în mai multe ediții. Expoziția se remarcă prin originalitate și diversitate, selecția de lucrări aducând împreună pictură, grafică, sculptură și arte decorative.
În spiritul sărbătorilor de iarnă “Teatrul Măiestrit” transformă spațiul galeriei într-o scenă în care artele se împletesc și aduc spiritul ludic în fața reflectoarelor. În temeiul expoziției centrale și a conceptului marcat de roșu, costumele oferă publicului o frântură din imagistica bogată a Commediei dell’Arte care să reflecte prin plasticitate, execuție și alăturare cromatică toate trăsăturile Colombinei. Personajul apare către sfărșitul secolului al XVII-lea și se impune în teatrul popular de improvizație prin însemnătatea costumului vesel ce completează calitățile “micuței porumbițe”. Lucrările transmit prin somptuozitatea materialelor încărcătura simbolică a sărbătorilor de iarnă și farmecul actului teatral marcat de emoție, bucurie și pasiune. Prin prisma unui context de poveste ce aduce împreună teatrul și artele vizuale, expoziția de costume și schițe este remarcabilă prin echilibrul dintre văzut și nevăzut, scenă și culise, viziune artistică și rezultat.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1927442500840474/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 395
ana neagoe

Adaugat in urma cu 852 zile, 03 Dec. 2017

Adaugat de proiecte_curatoriale

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .