poze teatrul maiestrit

Teatrul Măiestrit

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 5 Decembrie 2017 16:30 - Luni 11 Decembrie 2017
Piata Natiunilor Unite, Nr.3-5, Bl. B2, Parter

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

În perioada 5-11 decembrie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” vă invită la expoziţia de costume și grafică cu titlul “Teatrul Măiestrit”.

Costumele fac parte din proiectul „Colombina”, unul dintre caracterele reprezentative ale Commediei dell’Arte. Acestea, alături de o selecție de schițe, sunt semnate de Maria Mădălina Niculae, Mădălina Sandu și Andreea Tecla, masterande în cadrul secției de scenografie UNATC. Proiectul este coordonat și curatoriat de către Prof.univ.dr. Ștefania Cenean alături de lector univ.dr. Maria Dore.
Expoziția este conexă evenimentului “Roșu Măiestrit” lansat în galerie cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acesta reprezintă un proiect marca Elite Art Club UNESCO cu o bogată tradiție ce vine în continuarea proiectului „Suvenir de București” lansat în anul 2010 și care pe parcursul anilor s-a desfășurat în mai multe ediții. Expoziția se remarcă prin originalitate și diversitate, selecția de lucrări aducând împreună pictură, grafică, sculptură și arte decorative.
În spiritul sărbătorilor de iarnă “Teatrul Măiestrit” transformă spațiul galeriei într-o scenă în care artele se împletesc și aduc spiritul ludic în fața reflectoarelor. În temeiul expoziției centrale și a conceptului marcat de roșu, costumele oferă publicului o frântură din imagistica bogată a Commediei dell’Arte care să reflecte prin plasticitate, execuție și alăturare cromatică toate trăsăturile Colombinei. Personajul apare către sfărșitul secolului al XVII-lea și se impune în teatrul popular de improvizație prin însemnătatea costumului vesel ce completează calitățile “micuței porumbițe”. Lucrările transmit prin somptuozitatea materialelor încărcătura simbolică a sărbătorilor de iarnă și farmecul actului teatral marcat de emoție, bucurie și pasiune. Prin prisma unui context de poveste ce aduce împreună teatrul și artele vizuale, expoziția de costume și schițe este remarcabilă prin echilibrul dintre văzut și nevăzut, scenă și culise, viziune artistică și rezultat.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1927442500840474/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 331
ana neagoe

Adaugat in urma cu 686 zile, 03 Dec. 2017

Adaugat de proiecte_curatoriale

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

Alte Evenimente din Bucuresti
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
psychosounds fest 2019

Psychosounds Fest 2019

Bucuresti, Bucuresti. 25 Oct 2019 - 26 Oct 2019
  • Ai ceva de zis?

    .